«Війна йшла за ним по п’ятах…». У бою за Лисичанськ загинув 31-річний викладач з Рівного

Без тата залишилася 4-річна донька Уляна

На війні загинув Захисник з Рівного

Життя 31-річного гранатометника солдата Михайла Мазура обірвалося 29 червня під час ворожого обстрілу у боях за місто Лисичанськ...

Коли в лютому в Україні пролунали перші вибухи, Михайло не сказавши нікому ні слова пішов у військкомат, аби записатися до лав тероборони. Та врешті опинився в ЗСУ, хоч досі не мав жодного досвіду.

Михайло не служив в армії, мав «білий» військовий квиток, адже доглядав за хворою мамою. Але це його не спинило.

 

Він любив свою країну, повторював, що якщо всі сидітимемо у дворах на лавках, то Україну не буде кому захищати.

 

Тому мови про те, щоб сховатися чи втікати й бути не могло, - розповідає дружина Михайла Анна.

Війна йшла за Михайлом Мазуром по п’ятах... Спершу ворог атакував Яворівський полігон, на щастя, воїн поїхав звідти за кілька днів до того... А за тим на Михайла чекало справжнє пекло боїв Золотоноша, Бахмут, Сєвєродонецьк, Лисичанськ...

Вони здобули потрібний бойовий досвід і навіть більше за 56 днів, які вони утримували Сєвєродонецьк. Так казав їх командир. І це було справжнє пекло.

 

Міша казав, що це важко витримати психологічно, це при тому, що він завжди був позитивним, оптимістично дивився на світ.

 

Вже у Лисичанську стало трохи спокійніше, він став більш спокійним... Так тривало кілька днів, а потім все повторилося...

 

Міша майже не говорив про події останнього місяця там, сказав лише, що там пекло і страшно, і такий відчай в очах, навіть коли про щось спілкувалися, то видно було, що думками десь далеко, - продовжує Анна.

Михайло народився у Рівному, навчався у ВСП «Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП», а за тим залишився працювати у закладі майстром виробничого навчання.

Викладав в групі кваліфікованих робітників за професією «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування», «Електрозварник ручного зварювання».

Відповідальний, щирий, добрий, завжди позитивний — його любили та поважали учні, а він понад усе любив свою дружину та 4-річну донечку Ульяну...

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 9 липня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають Михайла, як і заповідав дружині, в селі Ставичани на Хмельниччині, де покояться його батьки. 

Джерело: міська рада Рівного

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень