Війна не навчила: скільки українців хочуть, щоб в школах і надалі вивчали мову агресора?

Найбільше з тих, хто ЗА - у віці за 60

52% українців не бажають, аби діти у школах вивчали російську мову. Натомість 42% опитаних підтримують збереження викладання російської.

Такі дані оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології, провівши опитування наприкінці лютого. Більшість з тих, хто підтримує викладання російської, хочуть, щоб цій мові відводили стільки ж або менше часу, ніж іншим іноземним мовам.

Скільки українців підтримує викладання російської у школах?

6% опитаних українців переконані, що російську треба вивчати більше, ніж інші іноземні мови. 3% впевнені, що на рівні з українською.

Соціологи уточнюють, що у порівнянні з 1998 та 2009 роками ставлення українців до вивчення російської у школах суттєво змінилися. Зараз кількість людей, які вважають, що російську мову треба взагалі виключити зі шкільних програм, зросла у кожному регіоні.

На сході України більше тих, хто прагне зберегти вивчення російської мови, а на заході – тих, хто проти її вивчання.

Цікаво, що найбільше противників вивчення російської у віці 18-39. Старші респонденти більш лояльно ставляться до мови окупанта. Найбільше таких серед українців віком 60 плюс.

Де в Україні досі вивчають російську мову та літературу?

У деяких школах Одеської та Кіровоградської областей діти досі вчать російську. Цю інформацію підтвердили обласні департаменти освіти.



Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень