Виїзд студентів на навчання за кордон: що відомо про зміни восени?

Що кажуть про виїзд юнаків українці?

В Україні 74% громадян підтримують ідею надати молодим чоловікам віком від 16 до 25 років можливість вільно виїжджати за кордон для навчання у період воєнних дій.

Ці результати стали підсумком опитування, під назвою «Між вибором якісної освіти та забезпеченням безпеки: адаптація шкільної системи та вступних іспитів в умовах військового конфлікту».


Цікаво, що 53% населення країни виступають проти можливості виїзду чоловіків за кордон під час війни, незалежно від віку.

 

Однак, якщо йдеться про молодих чоловіків, які планують поїхати навчатися за кордон, то 74% українців поділяють думку про те, що їм слід надати таку можливість.

 

Частка незгодних із цією ідеєю становить 18%.

Що відомо про можливість відновлення виїзду студентів за кордон?

Станом на сьогодні чоловіки-громадяни України, студенти вишів – як українських, так і закордонних – не мають права покидати територію нашої держави. 

Студенти закордонних навчальних закладів, яким не вдалося виїхати за кордон - вересень 2022 року

Впродовж певного періоду студенти могли покидати країну, згідно з листом (розпорядженням) Адміністрації Держприкордонслужби України № 23-6855/0/6-22-вих. від 17.03.2022 року. Також для отримання цієї можливості вони могли посилатися на роз'яснення, опубліковані на сайті ДПСУ.

Втім, з 14 вересня 2022 року такої можливості студентів позбавили.

 

Причиною цього стали масові спекуляції, на які йшли чоловіки-студенти, щоб виїхати з України.

Питання відновлення такого дозволу не раз підіймалося в соціумі, проте на сьогодні не йдеться про повернення до цієї практики.

Водночас, навіть отримавши позитивне рішення суду, студенти іноземних ЗВО все одно не можуть здійснити перетин кордону, оскільки відповідне рішення про відмову є фактично одноразовим актом і при повторному перетині такі особи знову отримують відмову.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень