Вистачить на телевізор і холодильник: Як зробити павербанк для дому власноруч (ВІДЕО)

Це потребує певних вмінь та базових знань фізики

Часті відключення електроенергії потребують нових рішень, аби не псувалася їжа у холодильнику і можна було подивитися телевізор. Далеко не кожна родина має можливість придбати генератор, та й не скрізь його можна поставити, тому пропонуємо бюджетне вирішення проблеми. 

З чого зробити домашній павербанк?

Виготовлення павербанка потребує певних вмінь та базових знань фізики. Можна зі звичайного автомобільного акумулятора і простенького інвертора створити надійний павербанк.

Автомобільний акумулятор видає постійну напругу 12 В.

 

Інвертор перетворює у змінний струм у 220 В.

Інвертори є різні – автомобільні й ті, які входять до складу систем безперебійного живлення і видають синусоїду. Вихідна напруга для багатьох типів обладнання – котлів, холодильників – небезпечна і може вивести їх з ладу. Тому треба обрати інвертор, який дасть на виході чисту синусоїду. Як правило, на них вказано «pure sin». 

Перевантажувати такий павербанк не можна

Створивши домашній павербанк, його не можна перевантажувати. Прилади треба підключати почергово: на годину  – котел, на годину – холодильник. Такі павербанки дають максимум 1000 Вт потужності.

Тобто, автомобільний акумулятор з інвертором не дає змоги користуватись обігрівачем, праскою, феном, чайником, електроплиткою.

 

Потужності батареї для цього недостатньо, але можна заживити LED-лампи побутового формату, зарядку телефону та, скажімо, ноутбук для роботи, холодильник чи телевізор.

Як власноруч зібрати павербанк, можна побачити на цих відео. Автори – винахідливі українці, які знайшли спосіб побороти темряву без генератора.

Вартість базового комплекту павербанка і на скільки його можна вистачати?

Зараз ціни знову зросли. Надійний сертифікований інвертор, що дає чистий синус, коштує орієнтовно 8000 грн. Акумулятор – від 4000 грн, це залежить від ємності.

Такого базового набору для котла чи холодильника може вистачити на добу-півтори залежно від інтенсивності його роботи. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень