Вісім золотих та дві срібні медалі у Рівне привезли вихованці «Інваспорту»

З Єгипту

Вісім золотих та дві срібні медалі на чемпіонаті світу з паверліфтингу серед спортсменів з вадами зору вибороли рівняни. У змаганнях, що проходили у Єгипті, брали участь 120 спортсменів із 10 країн світу.

Рівненщину, у складі української збірної, представляли семеро вихованців «Інваспорту»: Ольга Каплун, Ольга Чайковська, Галина Галінська, Світлана Коробкова, Ніна Асєєва, Роман Небухотний та Роман Куров.

Фото зі сторінки «Інваспорту» у Фейсбук. Роман Куров – другий зліва.

Серед них абсолютний чемпіон світу Роман Куров, який на змаганнях встановив відразу три світових рекорди. Каже завдяки злагодженій співпраці усієї команди йому вдалось повторити рекорд десятирічної давнини:
 

- Змагання пройшли завдяки спільній роботі тренерів та спортсменів. Всі одне одного підтримували, навіть наш лікар над нами бігав постійно. Кожне змагання це є якась особлива підготовка. Ти собі в голові по сто разів прокручуєш, як правильно зробити все, як правильно підняти штангу, щоб судді зарахували результат. Бо найменша неполадка і все, тобі ніхто нічого не зарахує. Але попри все, мені вдалось повторити рекорд. Вперше я його встановив у 2008-му, а у 2018-му році повторив.


Роману Курову та ще шістьом спортсменам за участь у міжнародних змаганнях вручили сертифікати на виплату одноразових премій з обласного бюджету.

У обласному управлінні молоді та спорту пояснили, що спортсмену, який виборов на змаганнях такого рівня «золото», виплачують більш як 40 тисяч гривень. Його тренеру – половину від цієї суми.

Додамо, що до змагань спортсменів готували тренери Андрій Демчук, Олександр Фесовець та Вадим Полюхович.

Чиновники резюмують, попри відсутність належних умов для тренування спортсмени Рівненщини понад десять років тримають першість на загальноукраїнському рівні.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень