Вісім причин щодня приймати холодний душ – дуже допомагає (ФОТО)

Навіть кілька секунд під холодною водою можуть мати позитивний ефект

Починати варто з 10-15 секунд і нарощувати до 2-3 хв.

Гарячий душ - це дуже добре, але холодний - ще краще. Принаймні так вважає Wise Mentor, чиї поради тут ми вам переклали.

Насправді вони підходять і чоловікам, і жінкам, і юним, і літнім людям. Знайомтеся:

1. Зниження рівня стресу 

Холодний душ не лише підвищує стресостійкість в цілому, але й понижує рівень сечової кислоти в крові та підвищує рівень глутатіону. Все це не лише знижує стрес, але й включає «гормони щастя».

2. Покращує стан шкіри та волосся 

Холодна вода сприяє збереженню пружності та еластичності шкіри та запобігає сухості волосся. Вийшовши з-під холодного душу, ви не лише неабияк продихаєте легені, але й помітите рум'янець на щоках та практично по всьому тілу

3. Допомагає скинути зайву вагу

Регулярні прийоми холодного душу стимулюють організм спалювати жир, зокрема на  животі та талії. Принаймні в це приємно вірити, коли ви підставляєте під холодну воду то один бік, то інший.

4. Допомагає підняти рівень тестостерону 

У відповідь на дію холоду в організмі зростає кількість тестостерону. І це доведений факт. Краще за холодний душ тестостерон бустерить хіба голод та якісь особливо важкі вправи. З криками.

До речі, під холодним душем – кричіть. Не стримуйтесь.

5. Підвищує фертильність 

Холодні температури покращують морфологію (форму) сперматозоїдів та їхню рухливість. Це реально вважається доконаним фактом.

6. Очищає лімфатичну систему 

Перепад температур стимулює лімфатичну систему, що відповідає за наш імунітет. І тут правди ніде діти: контрастний душ розганяє лімфу надзвичайно ефективно.

7. Пришвидшує відновлення м'язів 

Холодний душ після занять спортом дозволяє м'язам швидше відновитися. Особливо, якщо перед цим ви все ж приймете теплий або гарячий душ. Після цього холодний душ - на добивочку - це саме те, що треба

8. Допомагає вийти з депресії 

Холодна вода стимулює роботу мозку та сприяє виділенню гормонів, які покращують самопочуття. Якщо пробігтись, а потім прийняти контрастний душ. Закінчити холодним, вийти голим і, не витираючись, зробити собі велику чашку гарячого чаю... Ви забудете, що таке та депресія

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень