Вишневий штрудель – 35 хвилин і готово: рецепт дуже простий і виходить неймовірно смачно

Готувати начинку всього 5 хвилин

Усі полюбляють домашню випічку. Коли часу готувати немає, у пригоді стає готове листкове тісто. Треба лише додати начинку і спекти.

Якщо немає яблук, натомість є вишні, штрудель можна спекти й з цими ягодами. Рулет із листкового тіста з соковитою ягідною начинкою припаде до вподоби всім без виключення домашнім.

Інгредієнти:

  • 500 г - бездріжджового листкового тіста.
  • 500 г - вишні;
  • 60 г - горіхів;
  • 100 г - панірувальних сухарів;
  • 50 г - вершкового масла;
  • 140 г - цукру;
  • 8 г - ванільного цукру.
  • 1 - яєчний жовток;
  • 1 - ст.лож. молока.

Тісто дістаньте з морозилки і нехай трохи розмерзнеться.

Ягоди вимийте, вийміть кісточки і відкиньте на друшляк, щоб вийшов сік.

Горіхи подрібніть у блендері або ножем. Нехай залишаться невеликі шматочки, щоб відчувалися на зубах.

Панірувальні сухарі краще брати не покупні, а зробити самотужки зі здобних булочок. Змішайте їх із горіхами, цукром, ванільним цукром. Ретельно перемішайте сухі інгредієнти.

Робочу поверхню, листкове тісто та скалку злегка присипте борошном. Розкачайте прямокутник завтовшки близько 0,3 см. Тісто має бути доволі тонким.

Змастіть корж розм’яклим, але не розтопленим вершковим маслом за допомогою пензлика чи просто рукою. Висипте зверху тіста суху суміш так, щоб вона не доходила на 2 см до країв.

Викладіть вишні. Підгорніть краї та обережно згорніть рулет, витискаючи з нього повітря. Защипніть шов. Перекладіть на деко, яке попередньо змастіть пергаментним папером. Кладіть швом донизу.

Жовток перемішайте з молоком до однорідної маси. Змастіть сумішшю верх штруделя. Поставте до духовки, розігрітої до 180 градусів і випікайте 30 хвилин.

Виймайте, коли верх зарум’яниться. Спочатку штрудель із вишнями буде хрустким, та потім розм’якне. Присипте його цукровою пудрою та подавайте до чаю.

Смачного!

Джерело: odnaminyta

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень