Вірус-мутант COVID-19 успішно створили в Китаї: тепер смертність – 100%. У мишей очі – стають білими (ФОТО)

«На диво швидко всі вмирають» (с)

Китайська лабораторія створила мутантний штам COVID-19, який забезпечує 100% смертність.

Як повідомляють різні видання, експерименти проводилися на «олюднених» мишах, які всі – без виключення гинули. При цьому, перед смертю у них у всіх ставали білими – очі.

Новий мутантний вірус це – трансформація COVID-19 із Уханю.

Як повідомляє, Нью-Йорк Пост, штам-мутант розробляється вченими у Китаю у межах дослідження, аналогічного тому, яке проводилося в науковому центрі провінції Ухань.

Китайські вчені, за даними видання, експериментують із мутантним штамом COVID-19, який на 100% смертельний для «олюднених» мишей.

Найгірше, що результати дослідження не вказують, як штам впливатиме на людей

ТЕПЕР ЦЕ GX_P2V

Згідно з дослідженням, оприлюдненим минулого тижня в Пекіні, смертельний вірус, тепер відомий як GX_P2V, атакує мозок мишей, які були виведені так, щоб відображати генетичний код, подібний до людського.

«Це підкреслює ризик поширення GX_P2V на людей і забезпечує унікальну модель для розуміння патогенних механізмів вірусів, пов’язаних із SARS-CoV-2», — пишуть автори.

 

Смертельний вірус є мутованою версією GX/2017, двоюрідного брата коронавірусу, який, як повідомляється, був виявлений у малайзійських панголінів у 2017 році — за три роки до пандемії.

Панголіни, лускаті мурахоїди, є ссавцями, що живуть у теплих і вологих кліматичних зонах планети

Усі миші, які були заражені вірусом, померли протягом лише восьми днів, що, як відзначили дослідники, було «напрочуд» швидкою смертністю.

Китайські вчені експериментували з GX_P2V, мутованим штамом коронавірусу, виявленим у малайзійських панголінів у 2017 році.

Як показав розтин, GX_P2V інфікував легені, кістки, очі, трахеї та особливо – мозок мертвих мишей, що, зрештою й могло спричиняти їх смерть.

 

Пишуть, що за кілька днів до смерті миші швидко втрачали вагу, мали згорблену позу й рухалися вкрай мляво. Найстрашніше те, за день до смерті їх очі – у всіх – біліли.

Дослідники пишуть, що це жахливе дослідження є першим у своєму роді, яке повідомляє про 100% смертність мишей, інфікованих вірусом, пов’язаним з COVID-19.

Найгірше, що результати дослідження також не вказують, як саме штам впливатиме на людей

Професор і дослідник Франсуа Балу

Франсуа Баллу, експерт з епідеміології Інституту генетики Університетського коледжу Лондона, назвав дослідження «жахливим» і «абсолютно безглуздим з наукової точки зору».

«Я не бачу нічого цікавого, чому можна було б навчитися шляхом примусового зараження дивної породи олюднених мишей випадковим вірусом. І навпаки, я бачив, скільки всього може піти не так», — написав професор на X.

 

«У препринті не вказано рівень біобезпеки та запобіжні заходи щодо біобезпеки, які використовуються для дослідження», — продовжив він.

 

«Відсутність цієї інформації викликає занепокоєння, що частина або все це дослідження, як дослідження в Ухані в 2016-2019 роках, яке, ймовірно, спричинило пандемію Covid-19, було необачно проведено без мінімальних умов біобезпеки та практик, необхідних для дослідження з потенційні збудники пандемії».

Професор хімії та хімічної біології Рутгерського університету Річард Х. Ебрайт підкріпив занепокоєння Баллу одним словом: «згоден».

Доктор Геннадій Глінський, професор медицини у Стенфорді написав:

«Це божевілля потрібно зупинити, поки не пізно».

ВІД РЕДАКЦІЇ:

  • Дослідження 2024 року, схоже, не має жодного зв’язку з Уханьським інститутом вірусології Китаю, який багатьма вважався центром витоку пандемії COVID-19.
  • Офіційно – спецслужби США так і не знайшли прямих доказів витоку коронавірусу з лабораторії Уханю, хоча вони не виключали, що вірус походить з «якоїсь лабораторії».
  • Походження COVID-19 досі залишається офіційно – нез’ясованим.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень