Вирізка лип на вулиці Київській у Рівному – узаконене варварство? (ФОТО)

Хто і для чого ріже зелені насадження

Фото Оксани Майбороди
Кінець квітня 2022 року. Фото Оксани Майбороди

Вирізку дерев навпроти автовокзалу, що на вулиці Київській у Рівному, проводять законно, хоч рівняни вже почали називати це варварством. 

Про це повідомили у Департаменті інфраструктури та благоустрою та підтвердили у Тресті зеленого господарства, адже вирізку лип проводять саме вони. Здійснюють це на замовлення товариства «Квітковий бульвар», якому надали дозвіл на вирізку близько 20 дерев, розповів начальник Тресту зеленого господарства Ігор Романчук.

Згідно з наказом Департаменту інфраструктури та благоустрою ТОВ «Квітковий бульвар» має оплатити відновну вартість зелених насаджень, які підлягають видаленню, у сумі понад 18 000 гривень, а також передбачити утилізацію деревини.

Нині відомо, що на місці зрізаних дерев має з’явитися нова зелена зона. Там облаштують пішохідні ділянки й висадять інші зелені насадження.

Однак заступника керівника Тресту зеленого господарства Оксана Майборода вважає, що дерева не варто було зрізати, адже серед усіх лип, які мають прибрати, була лише одна суха, а решта лише понівечені неправильною обрізкою, яку проводити у грудні-січні.

Так, на початку року Державна екологічна інспекція Поліського округу встановила факт пошкодження до ступеня припинення росту лип, які ростуть вздовж вулиці Київської неподалік автовокзалу. Розмір шкоди становив понад 33 000 грн.

Зауважимо, що через стривоженість рівнян щодо вирізки дерев, які роками ростуть на Київській, Трест зеленого господарства зупинив робити. Однак відповідно до ордера на видалення зелених насаджень роботи повинні виконати до кінця року.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень