Винні біженці? Німеччина повертає стаціонарний контроль на кордонах з Польщею і Чехією

Кажуть, забагато нелегалів

Міністр внутрішніх справ землі Бранденбург Міхаель Штубген сподівається, що стаціонарний контроль на польсько-німецькому кордоні розпочнеться вже 1 червня.

Причиною його відновлення на межі з Польщею та Чехією є зростання нелегальної міграції до Німеччини.

За даними видання Deutsche Welle, в останні місяці кількість іммігрантів неухильно зростає, а це означає, що німецькі муніципалітети й міста не в змозі прийняти та розмістити більше людей.

Тільки з понеділка по вівторок протягом 24 годин поліція у Франкфурті затримала на прикордонному мосту 47 осіб з Афганістану, Ємену, Сирії та Сомалі без документів, що дозволяють їм залишатися в Німеччині.

За винятком трьох сомалійських жінок, всі затримані мали в паспортах РОСІЙСЬКІ ВІЗИ.

Ймовірно, спочатку вони потрапили в Росію, а звідти вирушили на захід. Вони подали заяву про надання притулку в Німеччині.

Як буде проводитися контроль?

Крім Бранденбурга, Саксонія також вимагає контролю на зовнішніх кордонах Німеччини. Ініціативу підтримують землі Мекленбург-Передня Померанія і Баден-Вюртемберг, що межує з Австрією.

До речі, перевірки на кордоні з Австрією проходять в Баварії з 2015 року.

Тим часом голова бранденбурзького МВС оголосив, що ніяких загороджень на польсько-німецькому кордоні зводити не будуть. Однак введення контролю дасть можливість повертати іммігрантів, яких затримають.

Майкл Штубген заявив, що тепер чекає, коли Федеральне міністерство внутрішніх справ виконає рішення саміту з питань біженців, ухвалене минулого тижня.

За словами міністра, ініціативу інспекції також має підтримати місцева поліція.

Важливо!

Йдеться не про бар'єри на кордоні, які закривають економічні та автомобільні потоки, а про значно більшу частоту перевірок для боротьби з контрабандою людей.

Щоб вирішити проблему збільшення міграції, уряд Німеччини має намір укласти угоди з країнами походження мігрантів, що дозволяють їх повернути.

Джерело: ukrayina.pl

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень