Винен пілот? Відомі імена пасажирів, загиблих в авіакатастрофі під Івано-Франківськом (ФОТО/ВІДЕО)

Дехто вважає причиною трагедії – легковажність

Нові деталі по авіакатастрофі в селі Шепарівці Івано-Франківської області.

Загиблими, окрім українського льотчика Ігоря Табанюка, виявилися троє студентів єврейських громад – Амром Фромовіц, Лазер Брілл і Герші Вайц.

Про це видання ГОРДОН повідомило 28 липня з посиланням на The Yeshiva World.

Двоє з них – Фромовіц і Брілл – родом із Монсі та Вільямсбурга (США).

 

Що ж до  Вайца, то він родом із Лондона, але в повідомленні не уточнюють, чи йдеться про столицю Великої Британії,  чи про якесь з американських міст із такою назвою (раніше ЗМІ писали, що всі троє пасажирів – громадяни США).

Загиблі навчалися в Єрусалимі. Вони були частиною групи студентів єшиви (єврейського вищого релігійного навчального закладу), яка приїхала в Україну в подорож, зокрема, з метою відвідин святих місць.

Ортодоксальна єврейська організація з США «Місаскім», яка займається турботою про покійних, співпрацює з місцевою владою, щоб забезпечити транспортування тіл і похорон.

Тим часом на Форумі Української Правди (ФУП) можна прочитати, що з високою ймовірністю причиною авіакатастрофи могла стати надмірна самовпевненість українського пілота.

Зазначається:

fabi

Професійний льотчик та інструктор Ігор Табанюк пережив 6 днів без води та їжі після падіння у Гімалаях, втрачав близьких в авіакатастрофах, здійснював посадку без двигуна, але це все не зупинило його бажання розвивати авіаційну справу в Україні.

 

Він знайшов невеличкий аеродром у Коломиї, де започаткував тренувальну базу для приватних літаків малої авіації. Тут дорослі можуть вивчити теорію та отримати льотну практику; крім того, працює дитячо-юнацька спортивна асоціація малої авіації.

З іншого боку, один з мешканців Коломиї повідомляє одразу після трагедії:

Bee®

Чесно скажу, буквально вчора дуже сильно матюкався на цього пілота - недавно він провів авіа-фестиваль, після чого ну зовсім втратив гальма, охренів вкрай, останніми днями літав над містом так часто і так низько, що ледь дерева не чіпав. Страшно, курва.

При всій повазі до його легендарності, місто майже одностайне: «Долітався».

Відео, на якому зафіксовано момент загибелі літака та тих, хто був на борту

При цьому всі звертають увагу на кадри загибелі Табанюка і хасидів. Дівчину, яка зняла цей момент, запитують – як так вийшло, і вона дає досить несподівану відповідь:

Taras Kalakura
Скажіть будь ласка що заставило вас знімати небо. Ви почули якийсь шум – нестандартну ситуацію?

Віта Баланик
Ми приїхали відпочивати на річку Прут. Він тричі пролітав над нами на «бриючому польоті». Ми приготували телефони,щоб це зняти, але на четвертий раз це вже було падіння(

Кажуть, що літак, який розбився в Коломиї, зазвичай продається ось так і збирається вручну. На ньому летіло чотири людини. Уявіть

Контекст:

  • Удень 28 липня на приватний житловий будинок у селі Шепарівці Івано-Франківської області впав спортивний легкомоторний літак моделі WT-10 Advantic, почалася пожежа. Четверо людей, які перебували в літаку, загинули.

  • У будинку були жінка і двоє дітей, вони встигли вибігти, повідомили в поліції.

Люди кажуть, що не уявляють, як можна відновити дім після такої пожежі: "Сморід чаду, він практично не вивітрюється" (с)

  • Унаслідок аварії загинув пілот – відомий український льотчик, інструктор і співвласник аеродрому малої авіації в Коломиї Ігор Табанюк – і троє пасажирів. Про них раніше було відомо лише, що вони іноземні громадяни та, за даними Об'єднаної єврейської громади, хасиди.

Табанюк навчив Комарова літати. Вони були друзями. Фото зроблене недавно під час авіа-фестивалюв Коломиї, що його організував Табанюк

  • Телеведучий Дмитро Комаров розповів, що вони з Табанюком давні друзі. Що той був – ас, і раз Табанюк не впорався з ситуацією, то ніхто б не зміг.

  • Поліція відкрила провадження за фактом авіакатастрофи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень