Він уже «вишиває»: Електромобіль LuAZ – почнуть виробляти за 70 км від м. Рівне? (ФОТО/ВІДЕО)

Пікап буде у двох модифікаціях: «Фермер» та «Сіті»

Власник і керівник компанії Luaz Motors Вадим Ігнатов заявив про намір відновити відомий автомобільний бренд ЛуАЗ. Він має намір розпочати виробництво електромобілів під цією маркою.

Інвестори, які придбали у Петра Порошенка луцьке підприємство з виробництва «Волинянок», планують відновити серійний випуск легендарних авто, які не мали собі рівних за показником прохідності.

Дійсно, мало який джип (навіть найкрутішої моделі) міг пройти там, де «Волинянка» почувалася впевнено та легко.

Проте, це було давно, й здавалося, що на «Волинянці» можна ставити хрест, однак новий власник горить бажанням відновити торгову марку LuAZ, і вже вишиває на перших примірниках нового авто по снігу.

ЦЕ БУДЕ ЕЛЕКТРОМОБІЛЬ
 на 5 кВт за ціною біля $5000

Три дні тому Василь Ігнатов опублікував таке звернення:

Друзі, прийшов час розповісти вам про те, над чим я працюю вже майже 5 років.

Саме тоді, я замислився над тим, що в Україні не вистачає транспортного засобу, який вдовольнив би потреби малого бізнесу, фермерських господарств та був би просто добрим помічником у домогосподарстві.

Не вистачає простого по конструкції, придатного до ремонту та обслуговуванню у будь якій майстерні або навіть на подвір’ї, максимально зручного та утилітарного автомобіля.

При цьому не з захмарно великою ціною та придатного для виробництва в українських умовах.

Ну і звичайно, він мав бути електричним! Адже на дворі 21 століття і розглядати інші варіанти безглуздо.

Так виглядав оригінальний ЛуАЗ 969 -- із двигуном внутрішнього згорання (ДВЗ)

Колись в українській історії вже був такий автомобіль, але з ДВЗ. Це славнозвісна Волинянка – ЛуАЗ 969, автомобіль, який вірою і правдою служив багатьом українцям роками.

Саме в цей день – 15 грудня, але рівно 55 років тому, Луцький автомобільний завод випустив першу серійну Волинянку.

На жаль, і сам завод, і цей знаковий автомобіль, згинули у вирі буремних 90-х та 2000-х років. Разом з ними зник і добре відомий багатьом українцям бренд – ЛуАЗ

Мені завжди було прикро, що зник такий неординарний автомобіль. Саме тому я вирішив відродити і сам бренд ЛУАЗ, і почати виробляти новий – електромобіль.

Новий логотип бренду ЛуАЗ

Зроблено вже багато, знайдено оптимальний формфактор – пікап.

Адже тільки пікап дозволяє максимально задовольнити потреби в утилітарних перевезеннях та отримати універсальну платформу для великої кількості варіантів використання.

Пікапів буде 2

  • перший – з двомісною кабіною та великим вантажним відсіком
  • другий – з чотирьохмірною кабіною та меншим вантажним відсіком.


Назви цих моделей Фермер та Сіті, що натякає на можливі варіанти використання.

Відпрацьовано та протестовано конструкцію пікапів, яка забезпечить міцність та надійність електромобіля з одного боку, та буде не складна у виробництві, з іншого.

Розроблено оптимальну систему електричного приводу, яка з одного боку надає мінімально необхідні експлуатаційні якості, а з іншого забезпечує мінімальне споживання електричної енергії, тим самим знижуючи вимоги до акумуляторної батареї, вартість якої складає основну частину вартості всього електромобілю.

Зараз йдуть ходові випробування, тестування в реальних умовах використання та на різних місцевостях.

Зроблено багато, але є ще декілька важливих кроків до початку продажів.

На жаль, війна внесла деякі корективи у плани виробництва, Луцьк розташований в небезпечній прикордонній зоні, де кожного дня можна чекати на провокації з боку агресорів. Тому виробництво ми були змушені розгортати в інших, більш безпечних регіонах України.

Антон Калюжний пропонує: "Якщо трохи змінити пропорції, то стає приємніше для ока та навіть аеродинамічніше. А ще стають більші стінки у багажнику".

Так само складно зараз з постачальниками запчастин, деякі компанії зруйновано, деякі працюють нестабільно. Тому початок прийому замовлень я відклав на початок наступного року, хоча планував його саме на сьогодні.

Але все буде вирішено найближчим часом, тому що Україна зараз, як ніколи, потребує масового народного електромобіля для розв'язання проблем післявоєнної відбудови.

Впевнений, що нам вдасться запропонувати покупцям прийнятні умови фінансування та різні варіанти купівлі для того, щоб можливість купити собі помічника, була у багатьох українців.

Також запрошую до співпраці потенційних інвесторів, які будуть зацікавлені в інвестуванні у виробництво народного електромобіля.

На думку Вадима Ігнатова, Україні необхідний транспортний засіб, який міг би задовольнити потреби малого бізнесу, фермерських господарств та домогосподарств. До того ж такий автомобіль повинен мати просту конструкцію та бути легко придатним до обслуговува

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень