Він одразу сказав, що в полон здаватися не буде, - у Рівному прощатимуться з полеглим розвідником

Чоловіка у грудні 2023 року оголосили зниклим безвісти

У понеділок 29 липня у Рівному прощатимуть з полеглим на війні героєм. Олександр Герман рівнянин, тут народився, вчився та працював торговим представником, а з 2013 року жив та працював у Португалії. Початок повномасштабного вторгнення зустрів за кодоном. Олександр тоді мав травму і потребував реабілітації, за тим і повернувся в Україну. 

Він все добре усвідомлював, куди й для чого повертається… Тож пройшов реабілітацію, взявся за свою фізичну форму і у квітні 2023 року, щойно отримав повістку, відразу вступив до війська.

 

Саша готувався служити у спецпризначенцях – пройшов усі перевірки, здав нормативи у сили спеціальних операцій. У листопаді він був у відпустці, ми зустрічалися у Кропивницькому.

 

Саша був свідомий того, що відбувається з ним, і спокійно й упевнено відразу сказав, що в полон здаватися не буде. Він був розвідником. У грудні повідомили, що він зник безвісти разом із ще двома побратимами…

 

З часом одного з них я знайшов у госпіталі важко пораненого. Як вдалося з’ясувати, хлопці довго відбивалися, але дрони зробили свою справу…, - розповідає батько героя Петро.

36-річний солдат Олександр Герман загинув 9 грудня 2023 року на непідконтрольній Україні території на Донецькому напрямку.

Прощання із Героєм відбудеться у понеділок, 29 липня, о 9.30 на майдані Незалежності у Рівному. Чин похорону здійснять у Свято-Воскресенському соборі. Поховають його на кладовищі «Нове».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень