ВІЛ-інфікований навмисно знущався та ґвалтував жінок

За злочин, скоєний в курортній Затоці чоловіка засуджено

Про подію, що трапилася в чорноморській Затоці в серпні 2018 року, повідомляють Факти.

Чоловік прийшов на пляж неподалік станції Лиманська, де пригледів майбутню жертву – відпочивальницю.

 

Згодом вхопив її за шию, силою затягнув у кущі і двічі зґвалтував, зірвав золоті сережки і зник.

смт. Затока Одеської області

Як з'ясувалося в ході розслідування, в біографії раніше судимого за грабежі і розбої підозрюваного, це був вже не перший подібний випадок.

За півроку до зґвалтування в Затоці він аналогічним способом вчинив насильство над незнайомкою в місті Білгород-Дністровському.

Погрожуючи фізичною розправою, затягнув жінку в занедбане приміщення і також  зґвалтував, знаючи, що існує досить висока загроза зараження її ВІЛ.

Адже на обліку в шкірно-венерологічному диспансері  чоловік стояв ще з 2006 року і після підтвердження страшного діагнозу він був під розписку попереджений, що є джерелом зараження ВІЛ для інших осіб, а також про те, що несе кримінальну відповідальність у разі, якщо свідомо заразить іншу людину. 
 
Однак ці та інші «дрібниці» не цікавили зловмисника. 
 
Його приваблювали насильство, грабежі та розбої.
 
У скоєному злочинець розкаявся (на словах), але вже перед винесенням судового вердикту,  просив суд суворо його не карати. 
 
Проте колегія суддів Київського райсуду Одеси визнала його винним у низці злочинів, кваліфікованих відразу за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України.
 
Він засуджений до 10 років позбавлення волі. Жінці, яка була зґвалтована на пляжі, він повинен виплатити більше 44,5 тис. гривень у вигляді матеріальних збитків, а також 800 тисяч гривень компенсації моральної шкоди.
 
Оскільки інші потерпілі не заявляли вимог про відшкодування їм завданих збитків, суд визнав за необхідне роз'яснити їм, що, відповідно до ч. 7 ст. 128 КПК України, вони мають право подати відповідний позов у ​​порядку цивільного судочинства.
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень