Використайте все, поки не пізно: те, чого ви не знали про зберігання бензину і дизеля в каністрах

Зауважте, що тривале зберігання стосується лише пального високої якості

Експерт консалтингової групи А-95 Артем Куюн розповів, чому варто починати використовувати пальне, яким ви запаслися, прямо зараз. Це стосується як бензину, так і дизеля.

Про тонкощі терміну придатності пального експерт розповів на своїй сторінці у фейсбуці.

– Думаю, що не дуже помилюся, якщо оціню домашні запаси бензину та дизпалива українців у 20-30% місячного обсягу ринку України. І це дуже круто з погляду енергетичної безпеки країни, – вважає Куюн.

Проте нафтопродукти мають свої обмеження щодо термінів зберігання – бензини розповзаються на компоненти, а дизель просто замерзає.

Тривале зберігання стосується лише пального високої якості, а в умовах дефіциту продавався бензин та дизель далеко не найвищого класу, наголошує експерт.

Через це Куюн дав кілька порад українським водіям:

– Літній дизель із каністри ще можна встигнути використовувати до морозів, а потім залити зимовий сорт у бочку. Якщо ДП вже густіє – потрібно додати присадку, але в теплу погоду та перед використанням. Запаси бензину, яким понад 6 місяців, краще оновити. Від спиртового бензину краще відмовитись, – заявив експерт.

Якщо водій не впевнений у якості та стані пального, можна трохи його залити у бак та запустити мотор. У крайньому разі буде легко його відкачати і просто розбавляти якіснішим паливом.

Джерело: life.fakty

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень