Викладача столичного вишу звинуватили у катуванні тварин (ФОТО)

Викладач на практичному занятті провів експеримент на живій тварині

nubip.edu.ua

11 березня на факультеті ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування (НУБіП) викладач продемонстрував на живому кролі без використання анестезії механізми рефлекторної зупинки дихання під впливом аміаку на рецептори слизової оболонки органів. 

Зоозахисники звинуватили його у катуванні та жорстокому поводженні з тваринами.

На сайті НУБіП вказано, що дослід повторювали тричі з проміжками у 5 хвилин. Тобто три рази тварині зупиняли дихання.

nubip.edu.ua

Зоозахисники наголошують, що згідно зі статтею 26 «Закону України про захист тварин від жорстокого поводження» забороняється проводити дослідження та їх демонстрації на тваринах у навчальних цілях. 

nubip.edu.ua

Представники громадської організації URSA повідомили, що такі експерименти варто проводити на неживих об'єктах. Крім того, студенти неодноразово просили викладачів припинити такі досліди на тваринах без анестезії.

Джерело: Наш Київ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень