Вікіпедія назвала статті, які найчастіше редагують

До десятки статей, які часто редагують, потрапили матеріали про Ісуса та Майкла Джексона

Сьогодні Вікіпедія відзначає свою 15-ту річницю з дня заснування. Онлайн-енциклопедія Вікіпедія підрахувала, які статті сервісу найбільш часто редагували за всю історію її існування. Результати опубліковані в офіційному блозі адміністраторів сервісу.

Лідером за кількістю виправлень в англомовній Вікіпедії стала стаття про Джорджа Буша молодшого. Правки до неї вносилися близько 45,9 тисячі разів. На другому місці опинилася стаття зі списком співробітників World Wrestling Entertainment (WWE) - американської компанії, що займається проведенням заходів професійного рестлінгу. На її рахунку - 42,8 тисячі правок. Третє місце посіла стаття про Сполучені Штати Америки - 35,7 тисячі правок.

Опис самої Вікіпедії - на четвертому місці, його правили 33,9 тисячі разів.

У десятку найбільш редагованих заміток також потрапили статті про Майкла Джексона (28,1 тисячі правок), Ісуса (28000 правок), Барака Обаму (24,7 тисячі правок) і Адольфа Гітлера (24,6 тисячі правок).

Особливість Вікіпедії в тому, що будь-яка людина може створювати і редагувати статті в ній, прийнявши умови угоди користувача Фонду Вікімедіа. Додаючи інформацію з компетентних і перевірених джерел, упорядник поступово формує свою репутацію. Модерацією правок займаються редактори-добровольці. На цей час енциклопедія доступна на 276 мовах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Теги: Вікіпедія
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень