Відтепер в Євросоюзі остаточно зникнуть звичні пластикові пляшки 

Найпопулярніша тара для напоїв 

З  1 липня Євросоюз заборонив продаж пластикових пляшок зі знімними кришечками.Це найпопулярніша тара для напоїв. 

Рішення ухвалити ще торік, а тепер воно набрало повної законної чинності. Тож всі пляшки до 3 літрів мають продаватися виключно з прикріпленими до пляшки кришечками.  

Чимало виробників на такі правила виробництва перейшли ще раніше. 

А от покупцям такі нововведення подобаються не всім. Пити з такої пляшки не зручно, та й наливати у склянку - кришка заважає. 

Втім, це вимушений крок, адже екологи наполягають, що кришечки від пляшок дуже шкодять екології. Їх часто гублять, зокрема і під час вивезення сміття. 

А от прикріплена до пляшки кришка швидше за все потрапить разом з пляшкою у смітник та у вторинне перероблювання. До слова, у багатьох країнах ЄС автомати зі збору пластикових пляшок є у магазинах, і так деякі навіть навилися заощаджувати на продуктах. 

Джерело: Хвиля

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень