Український препарат здатен блокувати коронавірус? (ФОТО)

Хотілося б вірити

Віталій Цимбалюк -- праворуч

Йдеться про ймовірну можливість українського препарату Протефлазід гальмувати розмноження коронавірусу в організмі.

Кажуть, що в аптеках Києва цей препарат зараз розмітають, і він дуже виріс у ціні.

Тож, не виключено, що певний розголос у ЗМІ - це лише спроба заробити на тривожних очікуваннях та надіях громадян, але...


Буквально сьогодні по національному радіо про ефективність Протефлазіду заявив не хто інший як президент Національної академії медичних наук Віталій Цимбалюк

Протифлазід - це не новий препарат, його антивірусна дія завжди була відома, нині ж його, нібито, вже неможливо знайти в аптеках.

Пишуть, що кілька днів тому закінчився етап досліджень, в ході яких вивчається здатність діючої речовини українського противірусного препарату Протефлазід впливати на коронавірус.

Результат виявився більш ніж обнадійливим. Про це повідомляє ГРИП.UA.

У висновках вказується, що

«Використана модель, на наш погляд, ймовірно свідчить про інгібування головною протеази коронавіруса 2019 nCoV».


Також відзначено, що «досліджувані речовини статистично достовірно інгібують репродукцію коронавіруса», і що «Лікарський препарат Протефлазід® ... істотно знижує відсоток апоптотичних клітин в порівнянні з клітинами, інфікованими вірусом 18,7% для Протефлазід».

Тобто мова йде про ймовірну можливість препарату гальмувати розмноження коронавірусу в організмі. У звіті повідомляється, що роботи в лабораторії тривають.

Віталій Цимбалюк

Своєю чергою, президент Національної академії медичних наук України, професор Віталій Цимбалюк зазначив, що на основі вивчення цього препарату написано 9 докторських і 38 кандидатських дисертацій.

Він є ефективним у різних ситуаціях:

«Особливо, при цих різних вірусних захворюваннях, таких як герпеси різноманітні, гепатити, Епштейн-Барр… Є доведена реальна ефективність цього препарату.

 

Думаю, що на коронавірус він буде діяти так само, як і на інші віруси він діє».

Відомо, що раніше педіатри м. Рівне дуже часто призначали Протефлазід дітям при ГРВІ. Чи може бути, що цей препарат здатний осилити і коронавірус?

Довідка: Препарати з діючою речовиною Протефлазід зареєстровані як противірусні засоби прямої дії (АТС J05A), засоби етіотропної дії (впливають на збудник захворювання, не тільки на симптоми). Названа діюча речовина діє на РНК і ДНК-віруси - блокує їх певні ферменти.

Відпускається в аптеках за рецептом лікаря.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень