Відомий український хіт до Дня Незалежності набув тропічних ритмів Шрі-Ланки

«Я піду в далекі гори» Івасюка вперше зазвучала сингальською мовою

Кадр з кліпу до пісні

Українці, які мешкають у Шрі-Ланці, разом з місцевою спільнотою, у якості відеопривітання до 30-ї річниці Незалежності України, презентували музичний кліп на пісню Володимира Івасюка «Я піду в далекі гори» (1968 р.), яку виконали українка Adari Daria (Дарина Токолова) та місцевий виконавець Ryo Hera (Ranga Herath), - повідомляє Посольство України в Республіці Індія.

Зазначений некомерційний проєкт реалізовано повністю на волонтерських засадах: локація, знімальна група, реквізит – все організовано на ентузіазмі. Проєкт став можливий за підтримки Посольства України в Республіці Індія (за сумісництвом – Шрі- Ланці) та сприяння Уряду Шрі-Ланки.

Локація: озеро Сембуватте (Центральна Провінція), яке нагадує карпатський Синевир.

Як повідомив автор ідеї та координатор проєкту Володимир Притула (активіст української громади у Шрі-Ланці):

На знімальному майданчику було всього 12 осіб (50/50 ланкійців та українців). Це була неймовірна синергія дуже талановитих особистостей - кожен відіграв свою безцінну роль в процесі.

За словами українця, наші країни знаходяться далеко одна від одної, але ми дуже добре знаходимо спільну мову. Спільнота українців, які постійно проживають тут нечисленна, але ми не забуваємо свої корені. За часи незалежності України між нашими народами сформувалися теплі та партнерські відносини.

Притула також зазначив:

В кожному елементі проєкту ми прагнули відобразити діалог культур:

Наприклад, слова пісні Володимира Івасюка вперше співаються ланкійцем. Невеличкий уривок перекладено на місцеву сингальську мову.

Основний мотив композиції - людина готова докласти усіх можливих зусиль для досягнення своєї мети - чи то кохання, чи то незалежності своєї Батьківщини.

В музичній частині ми створили нове аранжування, - до відомої мелодії ми додали тропічні ритми. Поєднання класичних інструментів з місцевими забезпечило глибину та об‘єм звучання.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень