Відома актриса назвала Ірину Фаріон «хворою людиною» через питання про мову

Каже, в побуті кожен сам обирає, якою мовою спілкуватися

Відома українська акторка Катерина Тишкевич прокоментувала поновлення мовознавиці Ірини Фаріон на посаді. Актриса назвала її «хворою людиною» та припустила, який діагноз вона могла б отримати від психіатрів.

Тишкевич сильно здивувало, що, окрім поновлення, Ірині Фаріон зобов'язуються виплатити майже 124 тисячі гривень «заробітної плати» за період вимушеного прогулу. Своє обурення акторка виказала в InstaStories і додала такий коментар:

- Залізла в новини й прочитала, що Ірину Фаріон поновили на посаді професорки.

 

Що?

 

Як на мене, настільки очевидно, що ця людина хвора. В цій людині настільки багато ненависті, агресії, категоричності. Я думаю, що психіатри поставили б їй розлад. Мені так здається.

 

Її поновлюють і ще й зобов'язують виплатити їй 124 тисячі гривень за період вимушеного прогулу.

 

Що не так з нашим судом? – висловилася Тишкевич.

Пояснила акторка і своє ставлення до скандальної професорки, відомої категоричними висловлюваннями щодо побиття дітей через російську мову та заявами про мову спілкування воїнів на фронті. Зірка кіно зауважила, що не проти Ірини Фаріон як людини, але проти «хворої категоричності» в закладах освіти.

- Я не проти неї. Я проти нездорових осіб на керівних посадах. Я проти хворої категоричності і ще я проти гасла «всіх російськомовних на Москву» та повну відсутність винятків, навіть коли вони очевидно необхідні.

 

Я за те, що в побуті кожен сам обирає, якою мовою спілкуватися і робить свій свідомий вибір, – повідомила актриса.

Нагадаємо ,мовознавиця Ірина Фаріон може відновити роботу на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних наук Національного університету «Львівська політехніка». Відповідне рішення на третьому засіданні в середу, 29 травня, ухвалив Львівський апеляційний суд.

Її усунули після скандального висловлювання на адресу захисників України. Мовознавиця заявила, що не може назвати українцями воїнів знаменитого полку «Азов», які не говорять українською.

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень