Відмовився працювати на Волині: випускника медуніверситету зобов’язали повернути гроші за освіту

Таке рішення ухвалив Ратнівський районний суд

Випускника Івано-Франківського медичного університету зобов'язали повернути навчальному закладу понад 128 тисяч гривень за навчання, оскільки той відмовився відпрацювати три роки за направленням.

У суді розповіли, що у 2011 році чоловіка зарахували на навчання за спеціальністю «Лікувальна справа» за державним замовленням. За угодою, після випуску він повинен був відпрацювати три роки за направленням, а в разі відмови — відшкодувати державі вартість навчання.

У 2017 році випускника медуніверситету скерували на роботу в село Ратнів, що в Луцькому районі Волинської області. Інтернатуру він закінчив у 2020 році. Після цього він мав би влаштуватись на роботу в медзаклад та відпрацювати три роки, але лікар від цього відмовився.

Навчальний заклад подав на випускника позов до суду з вимогою відшкодувати витрачені на навчання гроші — більш як 128 тисяч гривень, зокрема стипендію — понад 34 тисячі гривень.

Суд задовольнив позов. Проте рішення ще не набрало законної сили, тому відповідач може подати апеляцію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень