«Інваліди совісті»: у Рівному знищують протезно-ортопедичний цех... заради багатоповерхівки?

Парадокс: на фінансування флагштока біля ОДА гроші є, на взуття й протези інвалідам - нема

Понад тиждень Рівненський протезно-ортопедичний цех, що на вулиці Павлюченка у Рівному - без світла. Його відключили за борги. Адже держава припинила фінансування Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування, філією якого є Рівненський цех. 

Проблему порушив у соцмережі Фейсбук рівненський журналіст, викладач Острозької академії, секретар національної спілки журналістів України  Віталій Голубєв. Адже ортопедичного взуття потребує його трирічна донька. І тепер його не можуть пошити ні в борг, як це вже було на початку року, ні за гроші.

Віталій Голубєв розповів:

– Працівники цеху кажуть: звертались до всіх можливих інстанцій, але безрезультатно.

 

Після мого минулорічного поста на цю саму тему готував звернення наш місцевий нардеп Дмитро Соломчук. Були сюжети на центральних телеканалах - усе марно.

 

Злі язики кажуть: підприємство готують до банкрутства. За однією з версій, на місці головного офісу у Львові є наміри збудувати житловий квартал.

 

Журналіст обурений:

– Мені і тисячам таких, як я, просто потрібно мати можливість користуватися правом, яке нам гарантує законодавство України.

 

Дитячі ніжки не можуть чекати, поки у Верховній Раді визначать процедуру приватизації такого роду казенних підприємств. Або поки у Рівненській облдержадміністрації знайдуть можливість втрутитися у ситуацію.

 

Він нагадав, що

– При Порошенку протезний цех так само лихоманило.

 

І зауважив:

– По-моєму, тут немає політики. Просто є інваліди, які втратили кінцівки на війні й потребують протезів. Є діти з інвалідністю, яким для повноцінного життя потрібне особливе взуття.

 

А є – чиновники з інвалідністю совісті. І на превеликий жаль, сьогодні доля протезного цеху найбільше залежить саме від цієї категорії людей. 

 

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко цю проблему на брифінгу прокоментував так:

– Цех юридичної особи в Рівному не має. Керівник перебуває у Львові, підприємство – у підпорядкуванні Міністерства соцполітики.

 

Ми, звичайно, вели певні переговори про продовження роботи цього підприємства. Але рішення про подальшу роботу ухвалює орган управління, Міністерство соціальної політики. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень