Відключення електрики та ціни на продукти: що найбільше подорожчає до Нового року

Збільшення цін пророкують на продукти, які найчастіше купують українці

Систематичні блекаути через масовані ракетні удари можуть потягнути за собою здорожчання низки популярних серед українців продуктів.

Зокрема, збільшення цін пророкують на такі товари як молочка, фрукти, овочі та м'ясо.

Як розповів аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопко:

— Через екстрені зупинки переробні комплекси молочних продуктів не мають змоги у визначені терміни переробити усю наявну сировину, то ж це точно повинно позначитися на кінцевій ціні товару.

Крім того, здорожчання молочки може статися ще й через те, що зросте й обсяг імпорту. Такий самий прогноз експерт дає і в тому випадку, якщо масові відключення електрики продовжуватимуться.

Що стосується м'яса, то найбільшу кількість електроенергії використовують птаховиробництва. До прикладу, для вирощування бройлерів потрібне безперебійне освітлення та тепло, тож інкубатори від мережі не відключають, аби підтримувати у них належну температуру.

Зростання ціни в грудні очевидне: виробники намагаються пристосуватися до такої складної роботи, наявна кількість генераторів відіграватиме велику роль у роботі галузі як для підтримки нинішньої ситуації підприємств, так і розвитку молодняку, – пояснив експерт.

Подібна проблема зараз і у компаній, які вирощують свиней.

Профільні підприємства страждають від перебоїв з електрикою. Окрім того, переробники знизили закупівельні ціни. Виробництво яловичини також стикнулося з несприятливими умовами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень