Виділяють отруту прямо в бульйон: із яких грибів ніколи НЕ можна варити суп?
Перелік

Деякі гриби під час варіння виділяють токсичні речовини, тому готувати з них суп категорично не рекомендується, — попереджають медики. Про це повідомляє ТСН.
До таких належать пластинчасті гриби — сироїжки, грузді, лисички та вовнянки. Їх не слід варити: після кип’ятіння воду потрібно обов’язково злити, а самі гриби краще використовувати для смаження, салатів чи соусів.
Ще одна помилка — варити перестиглі гриби. У них накопичується зіпсований білок, який погано засвоюється, а також можуть бути цвіль і паразити (зокрема амеби).
Не можна варити гриби, зібрані біля дороги — вони поглинають важкі метали, токсини та навіть радіоактивні речовини. У процесі приготування ці шкідливі сполуки залишаються в бульйоні.
З яких грибів готувати суп безпечно?
Для грибного супу найкраще підходять білі гриби, шампіньйони, опеньки та маслюки. Щоб страва була більш ароматною, після першого варіння їх варто злегка обсмажити.
Якщо використовуєте сушені гриби, звертайте увагу на якість:
- капелюшок має бути цілий, товщиною до 0,5 см;
- форма — чітка, без пошкоджень;
- колір — світло-коричневий;
- ніжка — рівна та неушкоджена.
Радіо Трек: НОВИНИ