Криміналісти Рівного знайдуть винуватця ДТП за допомогою реєстратора

У Рівному відтепер можна провести експертизу відео з реєстраторів та камер зовнішнього спостереження.

Комплекс спеціальних заходів, щоправда, за гроші, проводять криміналісти науково-дослідного центру при МВС.

Зауважимо, раніше за подібними дослідженнями рівнянам довелось їздити у столицю. А нещодавно місцевим криміналістам видали відповідні сертифікати.

Актуальність проведення подібних експертиз сьогодні складно переоцінити, каже головний судовий експерт НДЕКЦ Валерій Дрик. І пояснює, що саме відео не зможе захистити людину в суді:
 

Взагалі сама по собі картинка є тільки інформативною, але якщо по цьому відео буде виконана експертиза, з’ясовані певні обставини ДТП, в суді цей висновок буде джерелом доказу. Тобто людина може довести свою невинуватість або винуватість іншої людини у суді саме завдяки оцій експертизі. Нині розглядається питання вартості цього дослідження, оскільки воно проводиться у комплексі з іншим дослідженням. Сам напрямок називається «комплексна судова фототехнічна та автотехнічна експертизи».
 

Криміналісти стверджують, що досліджувати зможуть як записи з відеореєстраторів, так і з камер зовнішнього спостереження.

Експерти зауважують, чим вища якість відео, тим легше з’ясувати обставини дорожньо-транспортної пригоди, що сприятиме встановленню істини.
 

Наші новини у Тelegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень