На Рівненщині із закинутого садка зробили оригінальне місце відпочинку для молоді

Це зробили у Здолбунові

У Здолбунові на території міської бібліотеки, де раніше був закинутий садок, активісти створили для дітей та молоді так званий "відкритий простір" під назвою «Зелений газон», тобто місце, де молодь має змогу відпочивати, розважатись, розвиватись та заводити нові знайомства. Один із ініціаторів створення "Зеленого газону" Микола Мокрик каже:

Все почалось з ідеї і створення проекту під назвою «Відкритий простір на території Здолбунівської бібліотеки». Згодом ми цей проект подали на обласний конкурс, який виграли. Тобто з обласного бюджету ми отримали 30% фінансування, що допомогло навести лад на території швидше.

Спочатку створили літній кінотеатр. Проте ідейні натхненники вирішили, що цього замало. І почали створювати ще й зону відпочинку.  

Нині там двічі на тиждень грють у мафію та вивчають англійську мову. Крім того, тут є тенісний стіл, обладнання для гри у дартс та бадмінтон.

Все це безкоштовно для відвідувачів "Зеленого газону". А ось організаторам він обійшовся у 142 тисячі гривень, з них 87 тисяч із обласного бюджету та ще 43 тисячі із районного.

Нині через погодні умови "Зелений газон" перенесли до приміщення бібліотеки, але і там навели лад. 

Микола Мокрик говорить:

Ще наприкінці вересня до нас приїдуть громадські діячі із Дніпра, наші колеги, з якими ми спільно будемо розробляти нові програми та ігри для "Зеленого газону". Вони обіцяють нам як моральну, так і фінансову підтримку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень