Від анексії до вироку: Рівне звернулося до Зеленського щодо включення на обмін «в’язня Кремля»

Російський суд призначив чоловіку 5 років колонії суворого режиму

Йдеться про Олега Приходька, якого затримали в жовтні 2019 року. Російська ФСБ звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

16 січня стало відомо, що Приходьку висунули нове звинувачення в «незаконному придбанні, передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв».

А 5 лютого адвокат Назім Шейхмамбетов повідомив, що Олега Приходька також звинуватили в плануванні вибуху в будівлі генерального консульства Росії у Львові.

Російський прокурор попросив для Приходька 11 років колонії суворого режиму з відбуванням трьох років у в’язниці, а також 200 тисяч рублів штрафу. Активіст усі звинувачення відкидає.

Напередодні в анексованому Росією Криму побили дочку та дружину Олега Приходька, повідомив лідер всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок у фейсбук.

Невідомі жорстоко побили жінок біля їхнього будинку за підтримку Олега. Вимагаємо офіційної реакції української влади! Нагадаю, Олег Приходько – корінний кримчанин. До окупації Криму очолював Сакську міську організацію ВО «Свобода». Після вторгнення московитів не зміг залишити півострів через стан здоров’я рідних, – розповів Тягнибок.

3 березня стало відомо, що Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону визнав проукраїнського активіста з Криму Олега Приходька винним у зберіганні вибухівки та підготовці до теракту і призначив йому 5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Сьогодні, 11 березня, під час чергового сесійного засідання, депутат міськради Олег Осуховський звернувся до Володимира Зеленського щодо включення на обмін Олега Приходька. 

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень