Від російських видань вимагають видалити матеріали про війну в Україні

Бо, мовляв, «написані за неофіційними джерелами»

В Україні внаслідок обстрілів російськими окупантами вже загинуло 2 дітей

Роскомнагляд поставив вимогу виданню «Дождь»: видалити 

новину із заголовком «В Україні повідомили про перші жертви військової операції Росії», опубліковану на сайті телеканалу вранці 24 лютого.

Матеріал був написаний на основі інформації Національної поліції України, мера Горлівки (Донецька область) Івана Приходька та радника голови МВС Антона Геращенка.

Роскомнагляд вважає, що

цей матеріал містить «недостовірну суспільно значиму інформацію про руйнування військами Російської Федерації житлових будинків та про жертв серед цивільного населення, зокрема дітей та неповнолітніх».

Бо, мовляв, Міноборони РФ інформує, що угрупування військ Донецької та Луганської народних республік за участю ЗС РФ проводять спеціальну військову операціяю з метою захисту населення регіону, й удари завдають винятково по об'єктах військової інфраструктури.

У разі невидалення інформації її пообіцяли заблокувати. Тож «Дощ» вирішив видалити.

Така ж вимога поступила до видань «Эхо Москви», «Нова газета», «Медіазона», New Times, «Крим.Реалії», «Журналіст», «Леніздат», «Вільна Преса» та «ІноСМІ».

Джерело: «Дождь»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень