Віцепрезидент Газпромбанку Волобуєв виїхав із Росії й вступив до тероборони Києва (ФОТО/ВІДЕО)

Каже, що більше «просто не міг там жити»

Ігор Волобуєв - ліворуч

Віцепрезидент «Газпромбанку» Ігор Волобуєв виїхав з Росії в Україну та вступив до лав тероборони.

У розмові з The Insider він розповів, що народився в Охтирці на Сумщині, вважає себе українцем і не зміг більше терпіти перебування в Росії. Тож ухвалив рішення повернутися в Україну, щоб захищати батьківщину.

«Я більше не міг перебувати у Росії. За національністю я українець, народився в Охтирці, я не міг більше спостерігати, що творить Росія з моєю батьківщиною.

 

Мій приїзд - це як покаяння, я хочу відмитися від свого російського минулого. Я хочу залишитись в Україні до перемоги», - заявив Волобуєв.

Волобуєв приїхав до України ще 03 березня

Він зазначив, що з 2004 року хотів повернутися до України, але не міг цього зробити за сімейними обставинами.

Агресію Росії проти України Волобуєв називає воєнним злочином.

«Це злочин з боку Путіна, російської влади та насправді російського народу. Тому що тут вбиває українців не Путін, краде унітази не Путін, ґвалтує жінок не Путін. І це є російський народ. І я, хоч і за національністю українець, теж несу за це відповідальність. Мені за це соромно, я буду каятися за це все життя, тому що на мені подвійна відповідальність — адже я не просто росіянин. Я народився тут, я прожив тут 18 років, тому відповідаю подвійно та втричі».

Також він прокоментував смерть колишнього віцепрезидента «Газпромбанку» Владислава Аваєва та його родини. ЗМІ з посиланням на Слідчий комітет РФ писали про те, що топменеджер убив дружину та дитину, а потім наклав на себе руки.

За словами Волобуєва, це все неправда й відбулося інсценування самогубства:

«Хочу уточнити — він був не просто віцепрезидент, він був першим президентом, через одну посаду. Я не знаю, чим він займався, ніколи не був з ним знайомий і нічого про нього не чув раніше.

 

Також я знаю, що на момент нібито його самогубства він був чинним першим віцепрезидентом Газпромбанку. Не вірю в те, що він міг убити дружину та дочку, вважаю, що це інсценування. Чому? Складно сказати. Можливо, він щось знав і становив якусь небезпеку», - додав Волобуєв.

ПРЯМА МОВА:

– Повірити в те, що Аваєв застрелив 13-річну дочку, дружину і наклав на себе руки, – складно. На мій погляд, це інсценування самогубства. Я думаю, його вбили".

– Один в один – історія з газовим топменеджером Протосенею. Ви вірите, що це суїцид? Чи ФСБ вбиває топів держкомпаній?

– Так, із Протосенею дуже схожа ситуація. Тільки він нібито всіх зарізав і повісився в Ллорет-де-Марі, це невеличке іспанське містечко, дуже населене вихідцями з Росії. Усі ці історії дивні. Я не вірю у самогубства. Це на голову не налазить.

Загиблий Протосеня та вбиті члени його родини

Також Ігор Волобуєв розповів про деякі аспекти «газової війни», що її Росія вже 20 років веде проти України, дискредитуючи нашу українську ГТС та підсаджуючи Європу на голку свого газу

- Це і є та сама «газова голка». Гаряча фаза війни триває вже майже 10 років. А ви знаєте, як змінилася частка російського газу в Європі за ці 10 років? Вона зросла з 25% до близько 40%. Вони взагалі розуміли, що вони роблять? І тепер вони не можуть цього позбутися. Хто в цьому винен?

Волобуєв каже, що в матеріальному плані мав у Росії дуже благополлучне житття і не відчував жодних загроз, але, все ж, вирішив приїхати до України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень