Ви точно тримали її в руках: в Україні продають монету за 55 500 грн (ФОТО)

Відомо, як вона виглядає

В Україні продають рідкісну монету номіналом 2 копійки. На аукціоні за неї просять 55 500 гривень. Ця монета має штамп 1ГА і виготовлена з алюмінію.

Знайти таку монету навіть серед нумізматів зовсім не просто.

Ця 2-копійкова монета є однією з найдорожчих серед усіх українських монет. На реверсі монети вінок віддалений від канта. Ця особливість відразу впадає у вічі.

Ягоди у вінку зліплені, а не розділені, як на інших українських монетах. На реверсі середній зуб тризубця заокруглений та потовщений, листя плоске, розміщене в одній площині.

Зображення на реверсі монети номіналом 2 копійки 1992 року випуску повністю збігається із зображенням на 1-копійчаній монеті цього року випуску.

 

Різниця лише у розмірі поля штампу.

Монета виготовлена з алюмінію, але в побуті також були монети з немагнітної сталі та міді. Вартість найдешевшої монети із цього тиражу складає на аукціонах 1200 доларів.

Ви можете переглянути свої копійчані скарбнички і знайти там теж цінну монету, спробуйте!

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень