«Ви спочатку підпишіть – тоді покажемо акт»: ситуація у Здолбунові, яка вчить перевіряти документи (ФОТО/ВІДЕО)

Редакція місцевої газети мало не залишилась просто неба

Редакцію здолбунівської газети «Нове життя» виганяють з приміщення, яке вони орендують майже століття. Принаймні у цьому переконані самі працівники.  

За інформацією видання, 13 серпня цього року редакція отримала листа від КП «Здолбунівське». У ньому була вимога повернути у комунальну власність займані редакцією приміщення та гараж. Це працівники газети оцінюють як тиск на видання, яке критикує місцеву владу.

Сьогодні настав «день Х»

О 10:00 представники КП «Здолбунівське» прийшли до редакції з актом прийняття-передачі майна.

Кількахвилинні перемовини - і почалося найцікавіше ????

На прохання представника газети надати документи, аби з ними ознайомитися, юрист КП заявив, що вони зможуть це зробити після того, як їх підпишуть.

Весь процес переговорів Радіо ТРЕК знімав на камеру. І нам вдалося «зловити» вищевказаний акт ????

Зміст папірця виявився досить цікавим: у документі вказано, що на момент візиту КП двері редакції були закриті й «на неодноразовий стукіт ніхто не відчинив».

У чому таки проблема?

Попередній договір був укладений з порушеннями. Зокрема, не був посвідчений нотаріально і, таким чином, на сьогодні є нікчемним. Адже всі договори оренди, термін дії яких перевищує 5 років, мають бути нотаріально посвідчені відповідно до вимог Цивільного кодексу України.

– Втім, аби прийти сьогодні з актом, необхідне рішення суду, - переконана правозахисниця газети Конончук Ірина.

Водночас міська влада переконує, що хоче лише переукласти договір з виданням, адже попередній був складений неналежним чином. 

– Ніхто нікого не закриває. Немає ніякого переслідування. Є закон і для всіх він має бути однаковим, - каже заступник міського голови Здолбунова Юрій Сосюк.

Між тим, дивний акт редакція так і не підписала. Ба більше, збирається звернутися до поліції.

- Це підпадає щонайменше під дві статті кримінального кодексу. Перешкоджання журналістській діяльності та самоуправство. Вони не мають права без рішення суду нікого виселяти, - каже Конончук Ірина.

Не залишать цю справу і представники КП «Здолбунівське» - кажуть, хотіли «по-хорошому», та доведеться подавати до суду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень