Ви навіть не здогадуйтеся: скільки проживуть кури, якщо їх не з'їсти

Скільки прожили найстаріші курки у світі

Скільки проживуть ці птахи залежить від типу, виду, умов утримання — дикі, одомашнені та птахи, вирощені для споживання, мають різну тривалість життя. 

Ви будете здивовані, але деякі породи цього найпопулярнішого у світі домашнього птаха при належному догляді можуть прожити довше десятка років. Середня ж курка мешкає від трьох до семи років. Все це через те, що існує величезна кількість порід курей, які живуть у різних умовах.

Скільки можуть прожити кури

  • Тривалість життя диких курей

Як стверджують фахівці, більшість сучасних домашніх курей (Gallus gallus domesticus) походять від червоної джунглевої птиці (Gallus gallus) Південно-Східної Азії приблизно 10 000 років тому. Червона джунглева птиця за розміром набагато менша за сучасних курей, тривалість їхнього життя дуже різна  - від 10 до 30 років, пише Animalia.

Скільки живуть домашні кури

Щодо домашніх курей, існують суперечливі дані про те, скільки в середньому живе домашня курка чи півень. Так за даними університету Вісконсіна-Медісон дворові кури живуть 6-8 років, тоді як дослідники Purina Mills зазначають, що кури в домашніх умовах живуть від 8 до 10 років.

Існує думка, що домашня курка може прожити в неволі 30 років, хоча вважається, що  максимальна тривалість життя від 15 до 20 років є більш  поширеною. 

Скільки живуть фермерські кури 

Бройлерів — курей, яких вирощують на м'ясо — можна забивати до шеститижневого віку. Таких курей вирощують таким чином, щоб вони швидко росли та мали велику грудну клітку. Припускається, що тривалість життя цих курей може становити близько 6 років. 

Рекордсмени світу серед курей

  • Серед старих курей є навіть лауреати. Першою з них, була лауреатка титулу «Найстаріша курка у світі» курка Матильда, породи «Ред Пайл», яка брала участь у виставі фокусника Кіта Бартона. З'явившись на національному телебаченні в 14 років, Матильда дожила до 16 років.
  • Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, найстарішою куркою в історії була червона пір'яна муфтована американська курка на прізвисько Маффі, яка дожила до поважного віку - 23 років і 152 днів і померла в США в листопаді 2011 року.
  • Донедавна найстарішою живою птахою у світі була курка на прізвисько Арахіс, яка померла на Різдво 2023 року, трохи не дотягнувши до рекорду Маффі — у віці 21 рік і 238 днів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень