Ви навіть не здогадувалися, що про таке можна мріяти. Скоро з’явиться черешня без кісточок

Вчені вивели особливий сорт: без кісточок і стійкий до розтріскування

Сільське господарство не стоїть осторонь сучасних нововведень. З впровадженням технологій генетичного редагування уже незабаром з'являться черешні, які не мають кісточок.

Тепер дерева будуть стійкими до хвороб, а ягода ще й не розтріскуватиметься.

Результати експериментів уже викликали неабиякий резонанс у Великій Британії та США. Чимало компаній охоче інвестують у розвиток технології допоміжної еволюції.

Завдяки новим технологіям генетичного вдосконалення, заснованим на редагуванні геному найближчим часом будуть представлені сорти черешні без кісточок.

Крім того, можна буде вирощувати стійкі до розтріскування сорти та рослини, стійкі до хвороб, здатні адаптуватися до кліматичних змін.

- Технології допоміжної еволюції дозволять отримати покращені сорти, ідентичні традиційним, але за нижчою ціною, ніж ті, які отримані при звичайній селекції, завдяки швидшим і точнішим методам селекції, - розповів координатор виставки фруктової індустрії Macfrut Стефано Луглі.

Джерело: журнал Агроном

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень