Вгодовані «мармизи»: показали, як живуть російські полонені в таборі на Заході України (ВІДЕО)

Скільки витрачають на їхнє утримання

За словами представника проєкту «Хочу жити» Віталія Матвієнка, після обміну полонені повертаються додому з від’їдженими мармизами та голлівудськими посмішками. Один з таборів для російських полонених розташований на заході України. Як живуть полонені окупанти - розповів журналіст Юрій Бутусов.

За харчуванням полонених стежать міжнародні правозахисні організації, а в таборах діє сучасна стоматологія.

На обід в день, коли побували ЗМІ  – «розсольник, кукурудзяна каша з м’ясом і салат».



За даними журналіста, на утримання одного полоненого Україна витрачає 10 000 гривень на місяць. У таборі є кімната відпочинку з ТБ, спортзал, магазин з продуктами й цигарками, а також лікар та психолог.

Працюючі полонені отримують зарплатню (у розмірі 10 гривень/день у франковому еквіваленті), можуть отримувати посилки від родичів вагою до 20 кг, дзвонити додому (телефон надається).

На офіційному Тelegram-каналі проєкт «Хочу жити» йдеться: «Україна – цивілізована країна. Українці насамперед залишаються людьми та бережуть людське життя. Ми дотримуємося положень Женевських конвенцій та інших принципів міжнародного гуманітарного права».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень