Весна увірветься рано: які сюрпризи готує нам клімат у 2022 році

Змінився прогноз на весну

Цьогорічна весна буде ранньою. За прогнозами кліматологів, вона прийде раніше звичайного і потепління буде стрімким.

Провідна співробітниця Інституту геофізики ім. С. і. Суботіна НАН України Світлана Бойченко розповіла, що весняна погода прийде дуже різко, що не типово для нашої країни.

Річ у тому, що кліматологи дивляться, що відбувається за тенденцією. Весна однозначно прийде, але ми спостерігаємо останнє десятиліття, що весна у нас починається раніше, ніж це було, наприклад, у другій половині або в середині XX століття, тобто це вже квітень.

 

І причому це починається раптово, без переходів і мінливості, тобто тепло навесні приходить різко і відразу, – пояснила Світлана Бойченко.

Зараз, за словами вчених, Україна переходить в абсолютно новий клімат. І вже цього року на українців чекає збільшення опадів, особливо влітку.

Кліматологи вважають, що потепління буде продовжуватися. Червень також буде  відрізнятися аномально високими температурами.

Джерело: РБК-Україна з посиланням на Радіо НВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень