Верховна Рада змінила терміни служби за контрактом

Строк служби за контрактом відтепер мінімально становить 6 місяців

Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо строків військової служби за контрактом. Такі зміни підтримали 253 народні депутати.

На думку авторів цього законопроекту, зміни внесені, зокрема, для тих вояків, яких нині демобілізують, але вони бажають продовжити службу. Нагадаю, раніше термін за контрактом становив три роки, тепер мінімлаьно 6 місяців з правом пролонгації. 

У той же час умови розірвання контрактутне змінюються. До слова, у бюджет на 2016 рік закладена заробітна плата для військовослужбовців така ж, яку отримають патрульні, тобто до 8 тис. грн.

Крім того, Верховна Рада дозволила іноземцям та особам без громадянства проходити військову службу (за контрактом) у лавах ЗСУ. Ще в травні нардепи підтримали в першому читанні законопроект, який дозволить служити у ЗСУ іноземцям. Ініціатором документа був нардеп з "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

У пояснювальній записці зазначається, що метою проекту визначено поліпшення боєздатності ЗСУ та зменшення людських і фінансових втрат України.

Окрім того, наголошується на тому, що за рахунок іноземців, котрі увійдуть до лав ЗСУ, зменшиться потреба в мобілізації громадян України та знизяться витрати за різними формами виплат учасникам бойових дій, інвалідам, сім'ям загиблих тощо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень