Велосипедист, якого збили у Рівному, порушив ПДР, — поліція (ВІДЕО)

Інцидент стався днями на центральній вулиці

У Рівному велосипедист врізався у легковик, який звертав із головної вулиці у двір. Інцидент трапився на вулиці Соборній. Відео з реєстратора машини, що їхала позаду, виклали у мережу. Думки користувачів щодо того, хто ж порушив ПДР – розділились. Суспільне попросило дати оцінку інциденту у патрульній поліції та пояснити, хто й чому тут винен.

Відео копи вивчили і констатували: якщо оцінювати ситуацію згідно з правилами дорожнього руху – винен у зіткненні водій саме легковика.

- Він мав би бути уважним, слідкувати за дорожньою обстановкою і дивитись в дзеркала заднього бачення, мав би зорієнтуватись і пропустити велосипедиста, – каже керівник велопатруля Тарас Соломка.

Велопатрульний називає пункт 10.2 ПДР, який порушив водій авто. Дослівно у ньому йдеться:

«Виїжджаючи на дорогу з житлової зони, дворів, місць стоянки, автозаправних станцій та інших прилеглих територій, водій повинен перед проїзною частиною чи тротуаром дати дорогу пішоходам і транспортним засобам, що рухаються по ній, а з'їжджаючи з дороги – велосипедистам і пішоходам, напрямок руху яких він перетинає».

Також на відео патрульний помітив, що між водієм авто, чий реєстратор зняв ДТП, і велосипедистом, найімовірніше, виник конфлікт і водій двоколісного показував непристойний жест, а відтак відволікся і не стежив за дорожньою обстановкою, зокрема і тим, що авто попереду планує поворот.

Велосипедист у цьому випадку їхав згідно з ПДР і тримався якомога правіше краю дороги, – каже велопатрульний.

- Я, крім роботи, також їжджу на велосипеді. З власного досвіду: я, коли бачу, що автомобіль повертає – я їх пропускаю. Бо я, як водій ще й авто, знаю, що не завжди можна побачити в дзеркальці того велосипедиста. Іноді дуже різко з’являються, а особливо на скутерах і мотоциклах, – каже Тарас Соломка.

Велопатрульний додав: велосипедист також порушив ПДР, бо їхав без шолома.

- Якби він відпустив і другу руку з керма велосипеда – це також було б порушення, бо у правилах чітко вказано, що заборонено відпускати кермо під час руху і знімати ноги з педалей, – додав коп.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень