Велосипедом на засніжену Говерлу виїхав українець (ФОТО)

Вражаючі фото

Фото Романа Шутки

На Говерлу велосипедом наприкінці лютого піднявся мешканець Івано-Франківська Роман Шутка.

Він – фанат кроскантрійного, ендурного катання і має досвід подорожей горами України та Європи, повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на Facebook-сторінку Асоціації велосипедистів Івано-Франківська.

Піднятись на Говерлу взимку – справа не з безпечних. Тому підготовка була вкрай відповідальною: укомплектувати велосипед, підібрати правильний одяг, контролювати погодні умови та взяти все найнеобхідніше на випадок форс-мажору.

 

Звісно, з об'єктивних причин, при піднятті вдалось подолати на велосипеді не весь шлях, але спуск був здійснений на велосипеді повністю, – йдеться у повідомленні.

Фото Романа Шутки

Велосипедист впродовж двох тижнів чекав на комфортну та безпечну для подорожі погоду.

Йому довелось збирати багато інформації про лавини/лавинонебезпечні ділянки та поведінку в зимових горах, спілкуватись з рятувальниками на рахунок актуального стану туристичних маршрутів.

Стартував Роман Шутка з Козьмещика (с. Лазещина) о 6 ранку. Це стандартний туристичний маршрут з жовтим маркуванням.

Температура коливалась від -7 градусів вночі та до +3 градусів вдень. На сонці навіть було до +15 градусів. Рухатись по маршруту було комфортно в віндстоперних велосипедних штанах, термобілизні та велосипедній джерсі.

 

Тільки на самій вершині довелось одягти куртку з віндстопером. Вітер був 2-4 км/год (фактично, штиль). Лише о 12 дня на вершині почався досить сильний вітер, але вже на 200 метрів нижче все знову заспокоїлось.

 

Після полудня сніг почав трохи підтавати і їхалось вже не так комфортно, як на початку. Доводилось ще більше уваги приділяти стану натоптаної стежки, – розповідає Роман Шутка.

Фото Романа Шутки

Підйом на гору зайняв у нього 5 годин (з багатьма зупинками для фото/відео), на вершині Говерли Роман Шутка провів близько години, а на спуск у  нього пішло понад півтори години.

[media=219523][media=219524]

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень