Великі автобуси у Рівному працюють у «мінус», але їх буде більше

Буде ще сім таких автобусів

5 жовтня у Рівному відбувся конкурс на перевезення пасажирів у великих автобусах. 16 таких автобусів курсували за двома маршрутами «Ювілейний — Зоопарк» та «Ювілейний — Північний». Зараз з Європи доставили ще 7 таких автобусів.

Як розповів Василь Сливка Суспільному, на конкурс подалися два претенденти, вони ж перемогли.

- Це «Рівне-Транс» і підприємець Віктор Базюк. Вони будуть працювати по першому і по сьомому маршрутах. В них по вісім автобусів і по одному резервному. Ми робили пакети так, щоб в одного перевізника було на одному маршруті чотири й чотири на іншому. Однозначно, що такі автобуси потрібні й відгуки хороші, - зазначив Василь Сливка.

 

«Це дурдом, карочє»: у Рівному ВЖЕ нарікають на нові автобуси (ФОТО/ВІДЕО)

За словами Василя Сливки, прибутку вони поки що не мають, навіть на нуль не вийшли.

Великогабаритні автобуси місяць їздили у тестовому режимі. Вони перевозили всіх пільговиків у відповідному режимі: когось безкоштовно, когось – за півціни.

- Це здорові автобуси — і витрати не менші, вони солярки беруть більш як у два рази. Жодні дотації їм не передбачені законодавством, тільки місцевий бюджет може взяти на себе перевезення пільговиків. Якщо місто прийме таке рішення і будуть це відшкодовувати, то возитимуть всі категорії і без обмежень, не мають права висаджувати нікого, — наголосив чиновник.

Що ж до ще семи автобусів, то вони на конкурс не потрапили, будуть на наступному.

- Не можу сказати, коли це буде. Коли я їх всі побачу, що вони готові працювати по місту, тоді будемо вести розмову. Зараз прораховуємо, куди краще великий транспорт запустить, в першу чергу хотілося б закрити Макарова по доїзду з усіх тих торгових центрів, — повідомив Василь Сливка.

Ці автобуси рівнянам представили 26 серпня. І з першого вересня вони - на маршрутах у місті.

Джерело: Суспільне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень