Великдень не за горами: чому не треба передавати військовим тонни пасок та іншої їжі

Домашнього, звісно, хочеться, але не в такій кількості

У колажі Радіо Трек використано скриншот з відео з телеграм-каналу Антона Геращенка

Один з військових напередодні Великодня звернувся до українців з проханням не передавати на передову велику кількість домашньої їжі. А перед тим, як це зробити – дізнатися реальні потреби чи побажання військових.

Головна причина – зберігати домашню їжу без холодильника тривалий час, у польових умовах – неможливо. Вона швидко псується і військовим стає вкрай ніяково, що людські старання, час і гроші йдуть на смітник.

Ось який допис розмістив у Фейсбуці військовий на ім'я Олексій (подаємо без змін):

Вже за декілька тижнів Україна буде святкувати Великдень. Що це значить? А це значить, що на фронт поїдуть сотні, тисячі коробок з пасочками, яйцями, варениками, ковбасами і солодощами.

 

Я Вас дуже прошу не витрачайте свій час і гроші даремно!

 

У 2022 році, на Великдень, ми базувались під Запоріжжям. Я дуже добре запам'ятав скільки посилок НП, волонтерами чи просто знайомими ми тоді отримали - близько 30 величезних ящиків. Ми їх роздавали іншим підрозділам, віддавали біженцям, роздавали проїжджаючи через блок пост.

 

Але кожен раз коли ми когось пригощали - нас пригощали у відповідь)) Бо виявлялось, що у всіх, тих пасочок, нереальна кількість, і ніхто не знав куди їх дівати. А посилки все везли і везли... І виходило, що наші 30 ящиків ніяк не зменшувались!

 

А де зберігати таку кількість продуктів: вареники, крашанки, ковбаси, коли холодильник, якщо і є - то один. Через 2-3 дні ці ящики перетворились у велику проблему. Все почало швидко псуватись.

 

До чого все це я? Дорогі волонтери, наші рідні - якщо ви передаєте їжу ЗСУ, то впевніться, що вона дійсно потрібна. Ми не голодуємо. Так, нам хочеться смачненького і домашнього, але не в такій кількості.

 

Запитайте у військових, може ті гроші, які ви витратите на готування смаколиків - буде ефективніше передати на підрозділ чи просто задонатити «Повернись Живим», Притулі, Госпітальєрам чи інші. Бо «викидати на смітник» ваші старання, час і гроші дуже не хочеться, а фізично з'їсти - це не можливо!

 

ПС Фото вареничків через тиждень зберігання без холодильника

Такої думки про марну роботу волонтерів і домашні продукти які не можливо зберігати в польових умовах висловив парамедик Олексій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень