Пожежу у центрі Рівного, яка розпочалася ввечері напередодні Дня Незалежності, гасили до ранку (ФОТО)

Пожежникам допомагали поліцейські та городяни

Про цю пожежу на вулиці Драгоманова навпроти обласного краєзнавчого музею ми писали у публікації У центрі Рівного палає будівля. Про неї рятувальникам повідомили близько 22 години вчора.

Як повідомив у Фейсбук режисер і брат-близнюк керівника Рівненського обласного краєзнавчого музею Віктор Булига, донька художника Георгія Косміаді Надія, яка мешкає у будинку, що загорівся, і в якому розташована галерея картин її батька, не постраждала: 

Віктор Булига 6 год · Коли ми прибули на місце, там також був і Ярослав Ковальчук, і Станіслав Кремньов, які теж, дізнавшись про біду, відразу прибули на допомогу. Усі небайдужі носили картини та речі повз лавочку на подвір'ї музею, на якій сиділа Надія Георгіївна. Їй було найважче за цим всім споглядати. Ми старались наскільки могли, проходячи повз неї, хоча б словом підтримувати її, адже розуміли, що твориться зараз у неї в душі... 

 

Надію Георгіївну працівники музею відразу прихистили у себе. А після того, як було прийнято рішення виносити картини та речі й інші експонати з галереї Косміаді, взялися за це в першу чергу молоді люди років 20-25-ти, які робили це дружно під керівництвом Наталії Ростиславівни Тарасевич і тарас максименко.

Також, за словами Віктора Булиги, не постраждали речі з картинної галереї:

Пожежники приборкували вогонь на даху, а рівняни, незважаючи ні на що потихеньку все переносили до музею.

 

Я постійно інформував телефоном про ситуацію Олександр Булига, який перебував у Волинській області. Слава Богу, усі речі з галереї вдалося винести!

 

Дуже злагоджено працювали й усі працівники МНС, вони робили свою справу, люди, незважаючи на ризик, свою. Присутні поліцейські разом із забезпеченням порядку також допомагали евакуйовувати усі речі. Працівники охорони музею теж були на висоті і робили самовіддано все, щоб все було врятовано, а речі знайшли новий тимчасовий притулок. 

Надія Косміаді зі Стасом Кремньовим під час пожежі у ніч з 23 на 24 серпня

Пожежу на 4 годину ранку, написав Віктор Булига, вдалося локалізувати. А всіх, хто допомагав з нею боротися, він запросив:

Хлопці!!! Усі, хто допомагав, а також працівники МНС та поліції, якщо хтось з вас прочитає цей пост, то хочу вас попросити: стежте за моєю сторінкою. Коли галерея відновить свою роботу, я повідомлю про дату, коли ми вас запросимо знову в це ж місце для зустрічі з художником Георгієм Косміаді, його картинами та донькою, яка зберегла спадщину батька! Ви все зможете роздивитися у спокійній обстановці та дізнатися багато цікавих речей. Ми навіть там переглянемо з вами фільм "Грецький горішок", на долю якого разом з його родиною випало багато випробувань, які за розчерком долі супроводжують їх протягом усього життя.

До речі, остання велика рівненська пожежа, яку пам'ятає Надія Косміаді, зауважив Віктор Булига відбулася у кінці 20-х років.

Тоді горів палац Любомирських. У ніч з 23 на 24 серпня 2018 року вогонь потурбував вже безпосередньо будинок у якому мешкає сьогодні сама пані Надія. Він розташовується не так далеко від того місця, де колись стояв палац. Окрім того, як і в 20-х, все почалося з даху.

Маленька Надя Косміаді біля Замку Любомирських

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень