Вечірній тариф? Який шлях вирішення проблеми з маршрутками бачать в управлінні транспорту Рівного

Справа неприбуткова

Монітори від компанії «Дозор» на рівненських зупинках досі не працюють. Вони мали б відображати рух маршруток, але їх ще не запустили, а старі монітори уже вийшли із експлуатації.

Фото "Рівне Вечірнє"
Фото "Рівне Вечірнє"

Про причини такої затримки обіцяного встановлення моніторів, розповів виданню «Рівне Вечірнє» начальник міського управління транспорту Іван Фурлет:

Так, справді, монітори ще не працюють. Місто не витратило на їхнє встановлення ні копійки. Це були зобов’язання компанії «Дозор», з якою ми співпрацюємо. Це дуже дорогі екрани, їх встановили поки що тільки на двох центральних зупинках Рівного — «Театральна» та «Майдан Незалежності».

Іван Фурлет. Фото - Рівненська міська рада.
Іван Фурлет. Фото - Рівненська міська рада.

Крім того, містяни скаржаться на малу кількість маршруток у Рівному й відповідно – проблему з добиранням по місту. Очільник транспортної системи міста каже, що причини в відсутності водіїв:

Що стосується руху громадського транспорту, то ми фіксуємо зростання кількості скарг містян на перевізників. Це насамперед пов’язано зі збільшенням попиту на перевезення у зв’язку з похолоданням. Ми плануємо заходи з підвищення дисципліни серед перевізників.

 

Проте у них виникли реальні проблеми з водіями: ніхто не хоче йти на цю роботу. Тому з 300 автобусів на рейси виїжджають тільки 220. Весь тролейбусний парк міста задіяно, проте проблема найгостріша саме з маршрутками, бо їхня мережа у нас ширша і розгалуженіша.

 

Карантинні обмеження також вплинули на зменшення доходів перевізників. Зараз черги на той чи інший маршрут, коли проводимо конкурс перевізників, немає. Якщо хтось думає, що це дуже прибуткова справа, то так вже давно не є.

 

Луцьк та Житомир вирішили проблему нестачі громадського транспорту, взявши кредити і придбавши тролейбуси. Популярних і швидких рішень тут не може бути.

 

Щоб покращити рух громадського транспорту у вечірній час, можливо, будемо порушувати питання про вечірній тариф на перевезення.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень