Вчитися ніколи не пізно: пенсіонери стали студентами (ФОТО)

На Рівненщині запрацював вже п’ятий «Університет»

«Університети третього віку» - це своєрідні проєкти підтримки пенсіонерів. Заклади дають змогу слухачам навчитися новітнім технологіям у різних напрямках, до прикладу, користуватися онлайн послугами Пенсійного фонду, орієнтуватися в основах медицини та в мистецтві, щоб упевнено почуватися у сьогоденні.

У такому навчальному закладі, який нещодавно запрацював у Дубенському районі, провели перше заняття, інформує пресслужба Рівненської обласної державної адміністрації.

Наразі студентами закладу стали 15 людей старшого віку.

- На занятті ми спробували визначити інтереси людей, аби врахувати їх під час навчання.

 

Насамперед студенти виявили бажання опанувати комп’ютер та різні гаджети. Це необхідно, аби навчитися користуватися електронними послугами Пенсійного фонду, зокрема, особистим кабінетом.

 

Цікавляться студенти й танцями, гімнастикою, музичним мистецтвом, хочуть подорожувати. Саме тому вже запланували екскурсії до Дубенського замку та Тараканівського форту», - розповідає керівниця університету Ольга Євдокимова.

Набір до навчального закладу будуть збільшувати. Для цього університет будуть популяризувати в ОТГ та сільрадах району. У результаті планують залучити до соціально-педагогічної роботи та активного дозвілля якомога більше людей похилого віку, серед яких й особи з інвалідністю, одинокі та інші категорії.

Для студентів «Університету третього віку» працюватимуть факультети: літературно-краєзнавчий, основи медицини, мистецький, комунікацій та інформаційних технологій.

На Рівненщині функціонують чотири заклади. До організації навчання залучають соціальних фахівців, медиків, юристів, краєзнавців, працівників Пенсійного фонду, служби зайнятості, студентів, волонтерів.

Навчання безкоштовне.

АДРЕСИ ЗАКЛАДІВ:

  • м.Дубно, вул. Шевченка, 27. 3-й поверх;
  • смт Гоща, вул. Шевченка, 63;
  • м.Здолбунів, вул. Г.Мазепи, 25;
  • м.Рівне, вул. Дубенська, 27/29;
  • с.Козин, вул. Шкільна, 15.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень