Вчителям музичних та художніх шкіл Рівненщини підвищать зарплату

Таке рішення прийняв Кабмін

Зокрема педагогам мистецьких шкіл, що належать до сфери управління Міністерства культури України, з 1 вересня цього року підвищать посадові оклади на 10%.

Коли відбудеться підвищення, розповіла заступник начальника управління культури Рівненської ОДА Світлана Хом’як:

Щодо підвищень ми ніяких документів поки що не отримували.

 

Якщо буде такий документ, то, безумовно, будуть у бюджетах районів і міст, яким підпорядковуються школи естетичного виховання, закладені додаткові кошти на підвищення цих окладів.

За словами Світлани Хом’як, хоча школи естетичного виховання їм не підпорядковуються, але управління надає цим закладам методичні рекомендації щодо розрахунку зарплат, при потребі економіст установи навіть виїжджає в райони і міста.

Окрім цього, зауважила Світлана Хом'як, педагоги естетичних шкіл не живуть лише на оклад. Їхній розмір зарплат – залежить від кількості учнів, розряду, звань тощо. Але зарплати у культурі – найнижчі з усіх галузей соціальної сфери.

До речі, на Рівненщині є 34 школи естетичного виховання: дві художніх, п'ять шкіл мистецтв, решта – музичні.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень