Вчимося знаходити круті місця у подорожах: поради із власного досвіду (ФОТО)

Речі, які в принципі нічого не коштують, можуть дуже допомогти туристам у різних ситуаціях

Як знаходити хороші кав’ярні у містах, куди плануєте поїхати, як складати найкращі маршрути і які дрібнички варто враховувати ще до поїздки – про все це розповідає Вікторія Демидюк спеціально для видання «ВСВІТІ».

Далі – текст авторки.

Використати можливості Google maps

Банальна порада, знаю. Але, наприклад, мені було лінь займатися навіть таким простим пошуком. Точніше, я знала про найбільш визначні пам’ятки, знаходила 3-4 заклади, прокладала найважливіші маршрути й на цьому все.

Насправді з картами можна значно спростити собі життя в поїздці ????

На Google maps є багато прикольних місць. До прикладу, як це
На Google maps є багато прикольних місць. До прикладу, як це

Тепер це відбувається так: відкриваю карту, прокладаю маршрут від аеропорту чи вокзалу в центр. Одразу зберігаю корисні позначки – такі як цілодобові супермаркети, супермаркети в центрі та поряд із житлом, головний ринок.

Зберігаю позначки житла та всіх місць, які знайшла, на карті. У примітках зразу вказую розклад роботи закладів чи туристичних пам’яток. Так, якщо не вдасться під’єднатися до інтернету, буде простіше запланувати день та дістатися в потрібне місце.

А ще заздалегідь прокладайте маршрути на карті та зберігайте номери автобусів/станції метро, де треба виходити. Без інтернету зможете поглянути на скріншоти та доїхати без пригод ????

Зберігайте усі корисні позначки у телефоні - видалити скріни легше, ніж шукати, де підключитися до Інтернету, якщо він раптом перестане "ловити"
Зберігайте усі корисні позначки у телефоні - видалити скріни легше, ніж шукати, де підключитися до Інтернету, якщо він раптом перестане "ловити"

Я витрачаю чимало часу на те, щоби зберегти все на карті, вибрати різні позначки, вказати важливі деталі – до поїздки. Але потім не доводиться сидіти в телефоні під час відпочинку.

Корисна функція Google maps – можливість залишати відгуки. Раніше я на них не звертала увагу, а тепер дивлюся постійно. І нерідко сама лишаю відгуки, коли щось дуже сподобалося або, навпаки, обурило. Можливо, у майбутньому, це комусь допоможе.

Хештеги в Instagram

Використовуйте хештеги, щоби знайти щось конкретне. Звісно, якщо перед поїздкою в Будапешт шукати інформацію за хештегом #Budapest то доведеться переглянути сотні фотографій незнайомих людей без корисних порад.

Але, якщо шукати конкретику, наприклад, каву за хештегом #Budapestcoffee, то знайдете багато крутих закладів, зможете побачити їхню сторінку в Instagram, як виглядає кав’ярня та які в ній ціни.

 

Це допомагає вибрати поміж десятків варіантів найкращі ????

Дивіться інформацію у блогерів з України або інших країн. Вони можуть розповісти про свій досвід у певному місті, дати поради, яких не знайдеш на туристичних сайтах.

Можна ще підглянути, куди ходять місцеві блогери, адже вони, як ніхто інший, знають про найгарніші місця у своєму місті.

Тематичні туристичні сайти

Далеко не всі сайти на туристичну тематику будуть корисними. Більшість заповнює свої сторінки базовою інформацією, просто дублюючи текст з інших сайтів та переписуючи інакше. Поради швидко втрачають актуальність, адже, якщо стаття про певне місто датується 2015 роком, то вказані ціни на транспорт уже змінилися, щонайменше, тричі.

Однак є сайти, які мені все ж стають у пригоді регулярно:

  1. Tripadvisor

Там є інформація про ресторани, кав’ярні, готелі та бари, різні заклади, які цікавлять туристів. Навіть про визначні пам’ятки, музеї тощо. Особисто я шукаю там заклади з їжею.

Можна подивитися ціни, почитати нові відгуки відвідувачів, дізнатися розклад роботи.

 

Дуже допомагає можливість відфільтрувати заклади за критеріями, які треба саме тобі. Наприклад, вибрати тільки заклади з традиційною кухнею цієї країни, з низькою ціновою категорією чи хорошим баром (…)

У кожного є свої критерії вибору їжі й добре мати змогу прийти в потрібне місце з першого разу, а не витрачати час у мандрівці на пошуки.

  1. The Culture Trip

Крутий сайт для планування подорожей. Наприклад, ви скоро будете в Берліні й шукаєте на сайті інформацію за назвою міста. Знайдете добірки з порадами, куди піти поїсти, де й що випити, чим зайнятися. Там і архітектура, і ресторани, і житло — усе що може стати в пригоді.

  1. European Coffee Trip

Цей сайт – просто знахідка для таких любителів кави, як я. Щоразу перед поїздкою знаходжу тут із десяток закладів зі смачною і якісною кавою, якщо не більше. Можна потім ще глянути їх рейтинг за відгуками в Google maps і перевірити, які з них мають краще розташування, біля центру чи дому. Але попереджаю, що вибрати тільки 2-3 кав’ярні буде важко.

Не забувайте й самі залишати відгуки після подорожі, щоби допомогти іншим мандрівникам оминути погані заклади та вибрати хороші. Вам ця інформація нічого не коштує, але вона допомагає скласти реальний рейтинг, попри те, у кого краща реклама.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень