Вчені знайшли «джерело молодості»

В генах

Вчені з Університету Макмастера і Монреальського інституту клінічних досліджень, які вивчають рідкісну генетичну мутацію, вважають, що відкрили джерело молодості.

Дослідження було опубліковане в Journal of Clinical Investigation, передає «Change.ua».
Мутація була виявлена ​​тільки в кількох франко-канадських сім'ях. Спочатку говорилося, що мутація під назвою PCSK9Q152H гена PCSK9 здатна захищати від хвороб серця і судин.

Нові дослідження довели, що ген може захистити від інших недуг, в основному від захворювань печінки. Це допоможе носіям мутації жити довше. Це захоплюючі відкриття - те, що ми виявили, може представляти свого роду джерело молодості.

 

Тепер ми хочемо подивитися, чи зможемо ми придумати підхід до генної терапії для надекспресії цього специфічного варіанту мутантного гена в печінці і тим самим запропонувати інноваційне лікування низки захворювань, які зазвичай призводять до ранньої смерті , - заявив один з провідних авторів дослідження Річард Остін.

Дослідження на мишах показали, що мутація гена захищає від пошкодження і дисфункції печінки. Крім того, надекспресія цього варіанту гена стала причиною значного зменшення рівнів циркулюючого PCSK9 - точно так само, як і у людей, знижуючи рівень поганого холестерину і підтримуючи їх серцево-судинне здоров'я.

На думку вчених, мутація у людей повинна зменшувати ймовірність серцево-судинних захворювань і надавати захист від пошкодження і дисфункції печінки навіть у літніх людей.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень