Вчені порахували, у якому віці людина почувається найбільш нещасною 

Вони проаналізували дані з понад 130 країн світу 

Найбільш нещасними у розвинених країнах люди почуваються у 47 років і два місяці. Натомість рівно за рік, уже в 48 років і два місяці - навпаки, найбільш щасливими.

Таке встановив Професор економіки з Дартмутського коледжу (США) Девід Бланчфлауер, проаналізувавши дані 132 країн світу. Тож, на його переконання, криза середнього віку реально існує. 

Рівень людського щастя протягом життя має  U-подібну вигляд, яка залежно від віку то підіймається, то опускається. Найнижча точка «кривої щастя» припадає якраз на 47-48 років.

Відчай накочується поступово, з віком. Це відчуття приходить, зокрема, через усвідомлення старості, що настає. Коли людина схильна підбивати деякі життєві підсумки.

 

У цей період її багато що розчаровує, не дозволяючи відчувати задоволення від життя і свого оточення. Гризе і можлива відсутність перспектив на роботі або незадоволеність своїм фінансовим становищем.

 

Крім того, після 40 років більш помітним стає зниження рівня тестостерону в чоловіків і естрогену в жінок, - пояснює Бланчфлауер.

Саме в цьому середньому віці люди почуваються найменш задоволеними своїм життям, і не має значення, де вони перебувають, яким є їхній загальний стан здоров'я. Але тішить, що це не тривалий етап. 

Максимальна точка «кривої щастя», тобто вік, у якому людина почувається найщасливішою, настає спочатку у 20, а потім у 70 років. Тобто після кризи середнього віку (47-48 років) настануть найкращі часи. Тому, що з роками людина стає мудрішою, - каже Бланчфлауер.

Це період, коли змінюються пріоритети, і найбільшу цінність має сім'я. 

Джерело: Gazeta.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень