Вартість проїзду у Рівному та нові маршрути №4 і №6: чого чекати рівнянам

Ми — на порозі змін

У Рівному триває процес трансформації громадського транспорту. Зокрема, в управлінні транспорту працюють над вдосконаленням нових маршрутів №4 і «№6. Напередодні з підприємцем останнього, який здійснював перевезення пасажирів на великогабаритних автобусах, договір розірвали і поки їздять жовті маршрутки «Богдани». Ці перевезення здійснює ФОП Вілимець, але загалом рейси здійснюють збірні перевізники.

Про повернення 39 маршруток поки не йдеться, лишиться 6-й маршрут, де буде по два пільгових місця, повідомив начальник управління транспорту Василь Сливка.

Скаржаться рівняни і на 4-й маршрут, бо інтервали руху зросли майже втричі. Раніше 49-та маршрутка їздила кожних 9-12 хвилин, а зараз люди чекають автобус близько пів години.

Для вирішення цієї проблеми шукають водіїв, аби додати транспортних одиниць. Адже найбільшим викликом для надання рівнянам відповідного сервісу є мобілізація, багато водіїв забрали до війська, каже Василь Сливка. Але назвати кількість мобілізованих не може через конфіденційність інформації.

Щодо компенсації підприємцям за пільгове перевезення він повідомив, що з наступного року їх не буде нікому, бо гроші з бюджету, які передбачені на це, спрямують на ЗСУ.

 

Тож зростання вартості проїзду - не за горами, проте перевізники ще не надали розрахунків, які б обґрунтовували зростання вартості квитка.

Загалом про причину запровадження нових маршрутів Василь Сливка сказав так:

- Нові маршрути запровадили, аби рівнянам було зручніше. Адже у жовтих «Богданах» немає умов для перевезення маломобільних груп населення.

 

Великогабаритні автобуси набагато комфортніші і ними хотіли замінити маленькі маршрутки зі зміною інтервалу на 2 хвилини.

 

Наразі цього результату не досягли, над проблемою працюємо, але все ж головним викликом є мобілізація та наявність водії, які б їздили на цих автобусах. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень