«Вартість квитка на безкоштовний рейс – 415 євро»: Історія українки, яка вилетіла з Ізраїлю першим евакуаційним рейсом

Перший евакуаційний авіарейс із громадянами України вилетів зі столиці Ізраїлю 14 жовтня

За даними МЗС, на борту першого евакуаційного рейсу із Ізраїлю було 207 громадян України, зокрема 63 дитини.

Українка Оксана Соколовська, яка разом із трьома дітьми виїхала першим евакуаційним рейсом із Ізраїлю, розповіла, що змушена була купувати квитки на літак для себе і трьох дітей по 415 євро за кожен.

- Після нападу і оголошення Ізраїлем війни, десь за пару днів з’явилося оголошення на сайті консульства України в Ізраїлі, що буде евакуаційний рейс, яким можуть скористатися українці. І він буде безкоштовним... Там була саме така інформація.

Я зареєструвалася за посиланням, де повідомила, що бажаю скористатися цим рейсом. Через два дні надіслали посилання і повідомили про те, що буде цей евакуаційний рейс, але він буде коштувати 415 євро за одну людину.

Звісно, враховуючи те, що відсутні літаки, відсутній вибір і інші можливості купити десь ці квитки, то я вирішила не гратися із долею і купити квитки, щоб вивезти дітей, - розповіла жінка в в ефірі Радіо Свобода.

Оксана каже, що інші комерційні рейси ще дорожчі, їхня ціна сягає 2000 євро.

Оксана Соколовська - адвокатка, разом із дітьми поїхала до Ізраїлю наступного дня після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Під час нападу «Хамасу» сім'я жила в місті Рішон Лі Цеон.

Зараз жінка з дітьми в Румунії, куди приземлився евакуаційний рейс. Вона каже, що знову за власний кошт купує квитки на потяг і автобус, щоб тепер повертатися в Україну.

Джерело: Радіо Свобода

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень